Prylar | Världspremiär för framtidens ryggsäck

Av den 7 september, 2016

CoXa carry är ryggsäcken som gör att du inte känner någon belastning på axlarna, full rörelsefrihet i axelpartiet, inga remmar som skaver i armvecken – helt enkelt en ny, lätt, följsam och smart ryggsäck för den aktiva nutidsmänniskan. Och innovationen är svensk.

Efter några års produktutveckling är nu CoXa carry redo att ta ett stort steg in på marknaden. Innovatören och grundaren Claes Bergkvist berättar: ”Vår CoXa carry ryggsäck är ett resultat av kunskap inom ergonomi och innovativa lösningar av funktion och design. Vi har idag tre patent på vårt unika bärsystem och planerar att finnas i Europa i steg ett, med lanseringar i andra världsdelar i steg två. Responsen har varit mycket god under de få månader vi har varit runt på sport- och friluftsevent då alla som provar produkten hittar egna användningsområden”.

Först i världen lanseras CoXa carry på den svenska och finska marknaden av Moxter AB, ett företag med gedigen kunskap av kvalitetsvarumärken för aktiva yrkes- och utelivsmänniskor.

”CoXa carry passar väldigt väl in i vår varumärkesportfölj då vi sedan starten 1989 alltid har prioriterat kvalitet, funktion och komfort,” berättar Anna Rahm, VD för Moxter AB som har agenturen för starka internationella varumärken som Meindl (skor och kängor), Nokian Footwear (stövlar), Digitsole (interaktiva sulor och skor) och SoftScience (skor och sandaler).

De främsta målgrupperna för CoXa är aktiva människor inom citypendling/cykling, mountainbike, längdskidor, snowboard, alpint, klättring, parkour och vandring i alla dess former, och det finns ett stort användningsområde för dagspendlare, personer som inte kan belasta överkroppen och allmänna friluftsmänniskor. ”Vi ser en stor potential i CoXa då bärsystemet är lika enkelt som genialt, vilket är ett tecken på en riktig innovation,” konstaterar Anna Rahm. ”Vi ser fram emot ett lyckosamt samarbete med detta spännande svenska varumärke.”
__________________________________________________

Specifikation CoXa carry ryggsäck
CoXa carry är en ryggsäck med ett unikt patenterat ergonomiskt bärsystem som gör att belastningen helt och hållet flyttas från axlarna till höfterna. Den ger fri rörlighet i axelpartiet och
har inga skavande remmar i armvecken. Ryggsäcken rör sig med användaren utan att kännas som en traditionell ryggsäck. Med belastningen på höfterna får användaren en naturligt upprätt hållning. Första modellen är på 10 liter och arbetet pågår med utvecklingen av en större ryggsäck på 15-18 liter.

CoXa ryggsäckar är utrustad med CoXa spännet – som är exklusivt framtaget för CoXa Carry
och är hjärtat i det unika, ergonomiska bärsystemet. Mot ryggen är den tillverkad i högkvalitativt
3D-nylonnät, vilket ger en mjuk känsla och låter ryggen andas. På båda sidor finns 3M-reflexer för synlighet i trafiken. Ryggsäcken levereras med flertalet fickor och fack med varierande funktion samt tre extra fickor som lätt fästs utanpå ryggsäcken.

För idrottare med längre träningspass är CoXa en perfekt lösning på flera sätt.
– Förvaring av vätska, näring och lite kläder.
– Ryggsäcken sitter stabilt mot ryggen och följer användarens rörelser.
– Ingen belastning på axlarna.
– Ingen belastning på ryggraden.
– Musklerna i överkroppen kan göra det jobb de skall vilket ger ett fritt blodflöde i överkroppen och det går lätt att andas.
– Inga ömma axlar efter träningen.

Ordet Coxa är det latinska namnet på ett ben i höften, vilket syftar på att du bär ryggsäcken på höften. Läs mer om varumärket på coxacarry.com.

Prylar
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login