Prylar | Uppgraderad Olympus E-M10 kompletterar sortimentet

Av den 25 augusti, 2015

Olympus OM-D E-M10 Mark II är företagets femte modell i den prisvinnande kameraserien OM-D. Den nya kameran vänder sig till seriösa hobbyfotografer som gillar spontanfotografering och vill ha en klassiskt cool design.

Kompakt kamerahus helt i metall, rejäla, snygga reglage, suverän 5-axlig bildstabilisering, stor, högupplöst OLED-sökare, tiltbar 3-tums touchdisplay, 4k-time-laps-filminspelning, snabb och bekväm fjärrstyrning och delning via Wi-Fi och Olympus OI.Share app för smartphone.

E-M10 Mark II finns i butikerna i mitten av september. Kamerahuset finns i silver och svart. Prisläge för kamera och objektiv M.ZUIKO DIGITAL ED 14-42 mm 1:3.5-5.6 EZ Pancake är 7 990 kronor. Enbart kamerahus hamnar i prisläge 6 290 kronor.

Design som både väcker uppmärksamhet och verkligen fungerar
E-M10 Mark II är anmärkningsvärt kompakt med låg vikt och samtidigt en klassisk design. Bekväm att bära med sig och fylld med OM-D-teknik gör den till en perfekt kamera för högklassiga bilder och videos, oavsett var du är. Fotar du med långt tele kan du utrusta kameran med ett elegant kameragrepp som ger dig extra stabilitet.

Men den senaste kameran i OM-D-serien är inte bara designad för att vara portabel, den har också ett formspråk som väcker uppmärksamhet. Oavsett om du står bakom eller framför kameran så dras ögonen till de rejält tilltagna, räfflade rattarna i glittrande krom på kamerans överdel. Placeringen och den extra höjden gör de extra lättmanövrerade. Switch i retrostil för på och av, centralt placerad sökare och kamerahus helt i metall gör kameran verkligen till något extra i prisklassen.

Förstärkt med 5-axlig bildstabilisering
Uppseendeväckande design betyder ingenting utan den kraftfulla bildtekniken som gjort OM-D så uppmärksammad och populär. Olympus E-M10 Mark II utmärker sig extra när du är på språng i svagt ljus tack vare den 5-axliga bildstabiliseringen. Den minimerar risken för skakoskärpa i princip i alla situationer, från ofrivilliga kantrörelser vid makro, tippande rörelser vid tele och roterande rörelser vid nattfotografering.

Den inbyggda 5-axliga bildstabiliseringen fungerar lika effektivt oavsett vilket objektiv som används och motsvarar ungefär fyra slutarsteg*. Naturligtvis är stabiliseringen lika effektiv när du filmar med kameran.

Högupplöst OLED-realtidssökare (EVF)
E-M10 Mark II är utrustad med en stor, snabb, 2,36 miljoner bildpunkters OLED-sökare som ger 100% synfält. Ovärderligt när du ska forma bilden och uppskatta ljuset i svåra förhållanden. Den elektroniska sökaren visar alla manuella inställningar och effektfilter i realtid så du har full kontroll över hur bilden kommer att bli. Du kan finjustera inställningarna för färgåtergivning, högdagrar, skuggpartier, bildförhållande eller maxa kreativiteten med 14 Artfilter och nio Arteffekter.

Tiltbar touchscreen LCD
För snabb och lätt fokusering och fotografering i besvärliga situationer eller för att bekvämt gå igenom bilder på skärmen och dela dem via Wi-Fi och din mobil har E-M10 Mark II en stor 3-tums, tiltbar touchscreen LCD. Displayen fungerar även som styrplatta som förenklar fokusering när du använder sökaren (pad control). Skärmen är ytbehandlad för att stå emot fingeravtryck och fettfläckar som försvårar bildvisning, inställningar osv.

Välkommen till Olympus kreativa värld med objektiv och tillbehör
Olympus erbjuder dig med en OM-D-kamera ett ständigt växande sortiment av tillbehör och över 40 högvärdiga Micro Four Thirds objektiv – från hobby till proffs. En hel värld av kreativa möjligheter.

Och precis som med alla nya kameror från Olympus får du en extra sex månaders garanti när du registrerar din kamera på MyOlympus.

SNABBFAKTA OM-D E-M10 Mark II:
>Kraftfull 5-axlig inbyggt bildstabiliseringssystem som motsvarar 4 slutarsteg.
>Kompakt, lättvikts kamerahus helt i metall med distinkta metallrattar och retroinspirerat på/av reglage.
>Höghastighets OLED EVF with 2 360 000 pixlar för säker bildkomposition och kreativ justering av bilden I realtid.
>Uppkoppling: inbyggt Wi-Fi för fjärrstyrning (fokus, bländare, slutare, Live Bulb och Live Composite) och delning via smartphone med OI.Share appen.
>4k time lapse video – filma i ultra-high definition.
>Kompatibel med mer än 40 Micro Four Thirds objektiv och ett omfattande utbud av tillbehör.
>16,1 megapixel Live MOS bildsensor.
>81 punkters multipel AF.
>Sekvensbildtagning med 8,5 bilder/sekund.
>14 Art Filter med ett urval av effekter för kreativa bilder och video.
>Stor 3-tums tiltbar högupplöst touchscreen LCD med fettavvisande, anti-fingeravtryck ytbehandling.
>Inbyggd TTL blixt som är perfekt för specialeffekter och när du behöver “fylla i med ljus” i bilden när du tar resebilder och porträtt.
>Olympus Supersonic Wave Filter som automatiskt rengör bildsensorn från damm varje gång kameran startas.
>Mått: (BxHxD) 119,5 x 83,1 x 46,7 mm
>Vikt: 342 g (kamerahus)

Rekommenderade tillbehör
ØOM-D Messenger Leather Bag – skräddarsydd för OM-D kameror och objektiv med elegant klassisk citylook i två färgtoner och matchande axelrem.
ØAutomatiskt linsskydd LC-37C – skyddar objektivet när kameran inte används och öppnar/stänger automatiskt när du sätter på eller stänger av kameran, så du alltid är beredd. Passar objektivet M.ZUIKO DIGITAL ED 14-42 mm 1:3.5-5.6 EZ Pancake.
ØKameragrepp ECG-3 – gör det lättare att hålla kameran stabilt, speciellt när du fotograferar med långt teleobjektiv. Snabblås gör att du enkelt kan frikoppla greppet om du exempelvis behöver byta batteriet, utan att skruva av greppet.

Produktspecifikationer kan ändras utan vidare information. För aktuell och komplett specifikation se www.olympus.se
* Kompatibel med CIPA guidelines för 2-axlig korrigering (horisontellt och vertikalt)

Prylar
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login