Prylar | Trådlösa bokhyllehögtalare som sätter en ny standard för stor, naturtrogen ljudåtergivning

Av den 6 april, 2015

Raumfeld, ledande leverantör av strömningslösningar för äkta hifi, presenterar nu bokhyllehögtalaren Stereo M. Den tyska tillverkarens nya stereohögtalare är först på marknaden med äkta trevägssystem i bokhyllehögtalare för strömning. Resultatet är en ljudåtergivning som en gång för alla bevisar hur bra strömmat ljud kan låta och som står sig även i jämförelse med fullfjädrade golvhögtalare.

Ren elegans inifrån och ut
Högtalarlådorna av trä är vackert lackerade i antingen silkesvitt eller matt svart. Bakom de diskreta och lätt borttagbara fronterna sitter sammanlagt tre högtalarelement i vardera högtalare Högtalarelementen har sin egen utsökt eleganta design vilket gör dem perfekta för dem som önskar visa högtalarna utan fronter i all sin tekniska prakt. En kontrollpanel i borstad aluminium fullbordar det tidlösa, minimalistiska intrycket. Tack vare sina relativt kompakta yttermått passar Stereo M lätt i bokhyllan eller på byrån.

Stereoteknik i realtid för totalsynkroniserad återgivning
För att avnjuta äkta hifi-musikåtergivning finns det inget som kan ersätta två högtalare i klassiskt stereoarrangemang. Att skicka de olika ljudsignalerna för höger och vänster kanal till högtalarna exakt samtidigt är ett stort problem för de flesta trådlösa högtalare. Detta kan resultera i en aningen osynkroniserad återgivning, vilken aldrig kan åstadkomma en harmonisk och väldefinierad ljudbild. Det är därför Raumfeld använder sin unika Real Time Stereo Link-teknik för fullständigt synkroniserad återgivning i Stereo M.

Stereo M motsvarar ett fullständigt stereosystem
Förr i tiden måste den som ville avnjuta hifi-stereoljud skaffa och koppla ihop mängder av utrustning. Förstärkare, CD-, kassett- och skivspelare samt högtalare måste anskaffas, kopplas samman och styras var och en för sig. Sådana arrangemang gav bra ljud men tog upp mycket plats, var inte särskilt lättskötta och det var verkligen inget nöje att koppla ihop dem. Raumfeld Stereo M innehåller motsvarigheter till samtliga dessa komponenter i ett enda lättskött och lättinstallerat system. En inbyggd 350 watts förstärkare ger systemet en effekt som kan mäta sig med golvhögtalare. Därutöver har behovet att koppla in musikspelare till systemet helt kringgåtts av Stereo M:s förstklassiga strömningskomponenter. Vad gäller storlek och effekt ligger Stereo M mellan bokhyllehögtalarna Stereo Cubes och golvhögtalarna Stereo L.

Kostnadsfria Raumfeld App för mobila enheter med iOS eller Android utgör styrsystemet för Stereo M. Med appen kan man definiera lyssningszoner och reglera ljudvolym och equalizerinställningar separat för varje lyssnarzon. Med appen får man också tillgång till de flesta strömningstjänster och internetradiostationer som för närvarande stöds av Raumfeld. Nya tjänster, finesser och förbättringar levereras ständigt via programvaruuppdateringar vilket effektivt gör systemet framtidssäkert. För dem som vill att musiken ska börja direkt har Stereo M fyra direktvalsknappar som du kan förprogrammera till dina favoritströmningskällor.

Raumfeld Stereo M finns tillgänglig nu för 8 999 kronor inklusive moms på www.raumfeld.com >>

Om Raumfelds lösning för hemmets alla rum
Raumfelds flerrumslösning gör att all världens musik kan avnjutas i hela hemmet i äkta high fidelity. Så här fungerar det: Raumfelds enheter kan ställas in som avgränsade lyssningszoner i olika rum som därefter styrs centralt från en iOS eller Android mobiltelefon eller surfplatta med Raumfelds kostnadsfria app. Du kan spela upp olika musik i vart och ett av rummen eller samma musik i alla lyssningszoner helt synkroniserat. Eftersom systemet är trådlöst är det otroligt flexibelt, lättinstallerat och lätt att bygga ut. Alla Raumfelds enheter är konstruerade för att samarbeta smidigt och ha räckvidd som täcker varje tänkbar rumsstorlek och lyssnarprofil. Till skillnad från många andra strömningssystem stöder Raumfeld förlustfria digitalfiler och spelar upp dem med en ljudkvalitet som är precis lika transparent, dynamisk och med samma rumskänsla som traditionella trådbundna hifi-system.

Prylar
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login