Prylar | TomTom skakar om marknaden för actionkameror

Av den 30 april, 2015

TomTom (TOM2) lanserar idag TomTom Bandit, en actionkamera med snabb och enkel redigering och delning av video. Borta är timmarna som användare spenderar med att ladda ner, sortera och redigera filmmaterial. TomTom Bandit kommer med en app som gör det enkelt att redigera och dela video på bara några minuter genom att enkelt skaka mobiltelefonen.

TomTom Bandit är den första kameran med en inbyggd mediaserver vilket gör att användare inte längre behöver ladda ner videomaterialet för att redigera det. Kameran kommer med en app som gör det möjligt att skapa och dela video genom en enkel skakning via mobiltelefonen.

– Vi vet att användare är frustrerade över den tid och kraft det tar att redigera material tagna med actionkameror. Med TomTom Bandit kapar vi redigeringstiden från timmar till minuter – allt som behövs är en enkel skakning, säger Corinne Vigreux, medgrundare och ansvarig för TomToms konsumentprodukter.

– Vi tog en enkel, men radikal väg och löste redigeringsproblemet. I alla actionkameror på marknaden måste du först ladda ner flera gigabytes av film till din dator, något som kan ta lång tid. Du måste sedan titta på materialet och hitta de bästa sekvenserna för att sen klippa ihop det. Vi vet att detta ofta tar flera timmar, men inte med TomTom Bandit. Vi har skapat en kamera där bilderna bearbetas i själva kameran, vilket gör att du kan redigera materialet mycket lättare och mycket snabbare, säger Slobodan Stanisic, chefsingenjör, TomTom.

TomTom Bandit har en inbyggd motionkamera och GPS-sensorer vilka automatiskt hittar och taggar höjdpunkter enligt hastighet, höjd, G-kraft, acceleration och hjärtfrekvens *. Höjdpunkterna kan även taggas manuellt genom ett knapptryck på kameran eller en fjärrkontroll.

Med TomTom Bandit kommer en smartphone app med ett tydligt användargränssnitt. Filmmaterialet kan ses direkt i appen tack vare en inbyggd mediaserver. När kameran är inställd i redigeringsläge kan användare redigera och publicera filmen genom att skaka mobiltelefonen. Användare kan enkelt uppdatera filmen, lägga till musik och text innan de delar filmen med vänner.

TomTom Bandit actionkamera filmar med hög videokvalitet. Den har ett vidvinkelobjektiv, med 16 MP CCD-sensor och en kraftfull processor. Kameran är vattentät. ** Monteringsanordningen har en snabbkopplingsmekanism och den låga profilen på TomTom Bandit är snygg när den sitter på en hjälm.

Den unikt designade ”Batt-stick”/ batteriadaptern kombinerar lång batteritid, microSD-kort och USB 3.0. Den ansluts direkt till en dator via USB och kan på så sätt laddas och spara ner filmer. Användare behöver varken extra sladdar eller adaptrar för att ladda kameran eller spara filmen.

TomTom Bandit finns tillgänglig i Sverige i maj och kommer att ha ett rekommenderat cirkapris på 3999 SEK.

Ett premiumpaket med tillbehör kommer finnas tillgänglig i Sverige i juni med ett rekommenderat cirkapris på 4 699 SEK. Det kommer då att finnas ett stort urval av tillbehör att välja mellan.

Specifikationer
Videokvalité 1080p30, 1080p60, 720p60, 720p120
Filmkvalité 2.7k30, 4k15
Native time lapse at 4k30, 1080p30 (för att få olika intervaller)
Native slow motion at 1080p x2, 720p x4, WVGA x6
Enkel laddning up till 16MP vid 10/s
Wi-Fi, Bluetooth Smart and USB3.0 koppling

Flera tillbehör tillkommer
Smartphone app för iOS vid lansering. Android versioner av appen kommer inom kort.

Prylar
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login