Prylar | Smartare hem med den smarta telefonen

Av den 16 september, 2015

Fler och fler svenskar får upp ögonen för smarta produkter i hemmet. Den gemensamma nämnaren för dessa uppfinningar, såsom fjärrstyrda kaffemaskiner och kameror med ansiktsigenkänning, är att de styrs via en smartphone.

Hollywood-klassikern ”Back to the Future” visade hur hemmet kommer att se ut år 2015, men filmskaparna kunde inte förutse smartphonens betydelse och hur den hanterar ett nu ökande antal funktioner i hemmet, säger Line Byberg Høienholm som är kategoridirektör för hem- och fritidsprodukter på Komplett.

Kaffemaskinen är den senaste uppfinningen som implementerar smartphonens funktioner.

Där du tidigare har behövt göra kaffe för hand finns nu möjligheten att styra detta via din smartphone. Det innebär att du kan anpassa styrka och smak samt förprogrammera maskinen så att du har rykande färskt kaffe när du kommer hem.

Människor i norden dricker i genomsnitt tre koppar kaffe per dag, och många har preferenser om huruvida de vill ha en espresso, latte eller cappuccino. Med tanke på svenskarnas alltmer kräsna kaffevanor så tror vi att detta kommer att bli en försäljningssuccé, säger Høienholm.

Ansiktsigenkänning är en annan mobilstyrd teknologi som stadigt ökar i svenska hem. När någon passerar kameran så känner kameran igen ansiktet, vare sig det är barnen, mor och farföräldrarna eller pizzabudet, därefter skickas informationen till din smartphone om vem som är hemma.

Vi tror att efterfrågan på ansiktsigenkännande kameror kommer att öka då många föräldrar är måna om att veta att barnen har kommit hem från skolan tryggt och säkert, säger Line Byberg Høienholm på Komplett.

Kolla in fler smarta produkter till hemmet >>

Prylar
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login