Prylar | Samyang lanserar makro-objektiv för fullformat

Av den 5 april, 2015

Det nya objektivet, Samyang 100mm Macro, kommer i versioner för både stillbild och video. Det är konstruerat för fullformat, men fungerar utmärkt även för kameror med mindre sensorer. Totalt kommer objektivet i hela 10 olika kamerafattningar.

Avbildningsskala 1:1
Samyang 100mm F2,8 Macro och Samyang VDSLR T3.1 Macro har samma optiska konstruktion, men videoversionen har en steglös bländare, kugghjul för anslutning till Follow-focus system, samt avstånds-skala och bländar-indikering på båda sidor av objektivet. Objektiven har ”äkta” makro med en avbildningsskala på 1:1.

Konstruktion
Objektivkonstruktionen är för fullformat men fungerar mycket bra även på mindre sensorer och kommer också i flera fattningar, t.ex. för MFT.

Användning av bl.a. ED-glas ger objektivet sedvanlig Samyang-kvalité med enastående skärpa, och även färgmässigt är objektivet väl avstämt med den övriga Samyang-familjen, något som framförallt underlättar vid redigering av filmer tagna med olika brännvidder.

Objektiven kommer i följande fattningar; Canon EOS, Canon M, Nikon, Pentax K, Sony A, Sony E, Fuji X, Samsung NX, Four Thirds & Micro Four Thirds

Pris och leverans
Objektiven beräknas finnas i handeln i slutet av april och kosta enligt nedan.

Samyang V-DSLR 100mm Macro T3.1, Ca-pris: 5095:-
Samyang DSLR 100mm F2.8 Macro, Ca-pris: 4549:-
Samyang DSLR 100mm F2.8 Macro Nikon AE, Ca-pris: 4890:-

Prylar
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login