Prylar | Samsung Galaxy S6 edge: Ny teknik hjälper dig med vett och etikett

Av den 21 mars, 2015

Konsumentinsikter resulterar i den smarta artighetsfunktionen People Edge

Att svara i telefon, sms:a eller att kasta blickar på sin smartphone kan uppfattas som oartigt i sociala situationer. Något som de flesta troligen redan är medvetna om men som nu bekräftas av nyligen genomförda efterforskningar* från Samsung.

Mer än tre fjärdedelar (76 %) av smartphone-användare tycker att det är oförskämt att kolla mobilen under en konversation. Dock visar forskningen att man vill inte vill missa samtal och meddelanden från dem man bryr sig mest om och sju av tio (71 %) sa att de vill ha ett bättre sätt för nära och kära att kunna kontakta dem i brådskande situationer.

Dessa insikter ledde till den intelligenta funktionen People Edge i Samsung Galaxy S6 edge. För att dina samtal och sms inte ska störa andra kallar People Edge ljudlöst på din uppmärksamhet när en favorikontakt försöker nå dig. Lägg Galaxy S6 edge med skärmen nedåt på bordet i konferensrummet eller restauranten så lyser den välvda delen av skärmen diskret upp i din favoritkontakts färg när hon eller han ringer eller sms:ar dig. People Edge ger dig möjlighet att tillskriva dina fem favoritkontakter varsin färg som representerar dem.

Samtidigt låter People Edge dig vara lika artig när du avvisar ett inkommande samtal. Lägg fingret mot pulsmätaren på telefonens baksida och den skickar automatiskt ett sms till den som ringer med upplysning om att du inte är anträffbar.

Lysa Clavenna, Samsungs europeiska innovations-chef, förklarar hur idén till People Edge föddes: ”Den som befinner sig i en social situation och väntar på ett viktigt samtal känner ofta ett behov av att be om ursäkt i förväg. Vi såg att människor som väntade på ett samtal ofta placerade sina mobiler med skärmen nedåt på bordet. Intressant nog ville nästan två tredjedelar (64%) av de smartphone-användare som vi studerade ha ett sätt särskilja brådskande samtal från andra.”

*Undersökningen genomfördes av Samsungs globala nätverk av produktinnovations-team. 1217 personer i Storbritannien, Tyskland, Franrike, USA och Sydkorea deltog i undersökningen.

Här kan du se hur People Edge fungerar

Prylar
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login