Prylar | Ricoh lanserar ny version av Ricoh GR

Av den 4 juli, 2015

Den nya modellen får beteckningen GR II och är uppdaterad med bl.a. WiFi & NFC.

GR har blivit otroligt populär inom ”street photography” eftersom den ger enastående bildkvalité trots att det är en kompaktkamera. Många funktioner i kameran är typiska för avancerade systemkameror, och brukar inte finnas i kameror som ryms i fickan. Det känns riktigt roligt att Ricoh nu bygger in moderna funktioner som WiFi och NFC” säger Helge Rose, Nordic Product Specialist hos Focus Nordic, nordens största fotodistributör.

Stor sensor utan anti aliasing-filter
Ricoh GR II har en CMOS-sensor i APS-C storlek (samma storlek som används i de flesta systemkameror på marknaden) och den unika anti-moaré funktionen, istället för anti-aliasing-filter, som finns på några av Pentax systemkameror. Den stora sensorn i kombination med GR Engine V processorn, uppdaterad vitbalans-algoritm och den ljusstarka optiken, gör nya GR II än mer användbar.

Inbyggt ND-filter
Ljusstyrka på F/2,8 och den runda bländaröppningen med nio lameller ger en snygg oskärpa (bokéh) vi full öppning, och med det inbyggda ND-filtret (gråfilter), som kan användas manuellt eller automatiskt, kan stor bländaröppning också användas i starkt ljus.

WiFi & NFC
Med appen GR Remote som utvecklats speciellt för GR II kan kameran skötas från mobila enheter, som t.ex: en smartphone. Man kan sköta de flesta av kamerans funktioner som t.ex: inställning av bländare, slutartider, ISO-känslighet m.m. Man kan också överföra bilder till sin mobila enhet.

Kameran är även kompatibel med programmet Image Sync som används med Pentax system-modeller.

Snabb autfokus
En snabb autfokus är nödvändigt vi gatufotografering och Ricoh GR II är riktigt snabb. Skärpan ställs in på bara 0,2 sekunder, och kameran tar 4 bilder/sekund i vid serietagning.

Det utökade inbyggda buffert-minnet gör att kameran klarar tio bilder i rad även i RAW-format.

Övriga funktioner
17 effektfilter
Trådlös blixtmöjlighet (med extern master-blixt)
Full HD-video
Inbyggd stereo-mikrofon
Crop mode, ger möjlighet att få bilder motsvarande 35mm eller 47mm brännvidd.
Pixel Mapping
Pris och tillgänglighet.

Ricoh GR II börjar levereras i juli och kommer att kosta:
Ricoh GR II. Ca-pris: 8 699: -, inkl. moms.

Prylar
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login