Prylar | Pop Up-tältet fyller 10 år

Av den 24 april, 2015

En dröm om ett tält som reser sig själv – det blev upprinnelsen till pop up-tältet, en riktig framgångssaga.

Det hela började med en av våra produkttestare som sa: ”Jag drömmer om ett tält som man kan kasta upp i luften så att det fäller ut sig själv!” Det togs först inte på allvar, men en idé väcktes hos produktchefen Jean-Francois. Efter 18 månaders idogt arbete, prototyper och fälttester lanserades den första versionen av pop up-tältet 2005: 2 Seconds.

Pop up-tältet blev genast en succé: Aldrig förr hade det varit enklare att resa sitt tält – på bara 2 sekunder! Sedan dess har 2 Seconds-serien utvecklats alltmer. Senaste tillskottet är 2 Seconds XL Illumin Fresh III, ett tält för 3-4 personer med inbyggd belysning och värmeavstötande tältduk: för detta fick vi designpris 2014. Samtliga 2 Seconds fälls ihop till en rundel med bärrem som är lätt att ta med sig. Allt för att lägga mindre tid på tältresning och mer tid på att njuta fullt ut av utelivet.

Kolla in 2 Seconds-tälten och resten av vårt tältsortiment i Tältguiden 2015. Där hittar du allt matnyttigt du kan tänkas behöva för att köpa rätt tält: allt från vindskydd och tarpar till uppblåsbara familjetält.

 

Prylar
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login