Prylar | Philips AudioBoost tv-hörlurar erbjuder en enkel hemmabio-lösning för seniorer

Av den 18 september, 2015

Philips AudioBoost-hörlurar är utformade speciellt för seniorer som vill ha bästa möjliga ljudupplevelse framför tv:n, utan komplicerade inställningar. Volymen kan enkelt justeras individuellt i vänster och höger hörlur och på så sätt anpassas optimalt för den enskilda användaren.

De lätta hörlurarna är också trådlösa så det finns ingen risk för att snubbla över kablar som löper över golvet.

”Philips AudioBoost-hörlurar är en banbrytande produkt inom hörlurs-segmentet och riktar sig speciellt till personer med nedsatt hörsel”, säger Jakob Axelsson, Nordisk produktchef för hörlurar på Gibson Innovations. ”Den stetoskop-liknande designen gör dem mycket bekväma att bära och lätta att använda, och eftersom det går att justera volymen individuellt för varje öra är det enkelt för användaren att få den optimala inställningen för bästa möjliga tv- och musikupplevelse.”

Enkla att använda
Den stetoskop-formade designen innebär att Philips AudioBoost trådlösa tv-hörlurar är enkla att få på plats, och de är inte i vägen för eventuella glasögon. Ingen komplicerad installation krävs, utan den sändande enheten ansluts enkelt till tv:n via en RCA- eller optiskt kabel. Auto tune-funktionen aktiveras automatiskt och väljer bästa tillgängliga ljudkanal varje gång du sätter på dig hörlurarna.

Det finns även en Duo-version, med två separata headset, och den eleganta och lätta designen innebär att hörlurarna kan användas av vem som helst under hela dagen. Hörlurarna har 10 timmars batteritid (5 timmar i vartdera batteriet) och slås på automatiskt när hörlurarna bärs och stängs av när de tas bort, utan att du behöver trycka på någon knapp. När de inte används placeras de i dockningsstationen för laddning av batteriet.

En bättre ljud- och tv-upplevelse
Hörlurarna är kompatibla med alla tv-apparater som är utrustade med digital eller analog ljudutgång, och den anpassningsbara equalizern tillsammans med den kraftfulla volymförstärkaren innebär att ljudnivåerna kan justeras för att passa just dina önskemål. Den trådlösa, digitala tekniken garanterar även en bra ljudkvalitet, oavsett vad du lyssnar på.

Upp till fyra par Philips AudioBoost-hörlurar kan kopplas ihop med en och samma sändare. När hörlurarna är i bruk, kan tv:ns högtalare stängas av för att inte störa övriga i rummet, eller vara fortsatt påslagen med lagom volymnivå för resten av familjen. Det går även att stänga av tv-ljudet med ett knapptryck samtidigt som mikrofonen i hörlurarna förstärker röster och ljud i rummet för tydligare konversationer.

Nyckelfunktioner
Volymförstärkning på upp till 125 dB kan ställas in separat för varje öra
Patenterad trådlös anslutning innebär att hörlurarna inte behöver trasslande kablar
Lätt design gör hörlurarna bekväma att bära även under lång tid
”Ambient”-funktionen förstärker ljud i rummet för användaren vid konversationer
Digital ljudsignal innebär att ljudet är i cd-kvalitet utan fördröjning eller läppsynkningsproblem
Snabb plug-and-play-installation utan krångel
Stetoskop-formad design gör hörlurarna bekväma och lätta att ta av och på
Kompatibla med användare av glasögon
10 timmars batteritid och automatisk laddning när hörlurarna placeras i dockningsstationen
Upp till 7 000 timmars passningstid, och ett extra batteri medföljer
Tre typer av kabelanslutning innebär att de är kompatibla med nästan alla tv-apparater
Välj mellan tre par öronproppar för perfekt passform
Hörlurarna finns i enkel- och dubbelpack

Pris och tillgänglighet
Philips AudioBoost-hörlurar (SSC5001 enkel, SSC5002 dubbel) lanseras i Sverige under september månad. Rekommenderat pris är 1 990 kronor respektive 2 799 kronor.

Prylar
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login