Prylar | Nytt strandtak ger solskydd för hela familjen

Av den 14 juli, 2015

Det hela började med en varm semester på ön Korsika i Frankrike. I den gassande solen började barnläkaren Kajsa och hennes man Anders fundera på hur de skulle få skugga till barnen på ett enkelt sätt.

“Hudcancer är den cancersjukdom som ökat mest de senaste decennierna och det är framförallt viktigt att skydda barnen eftersom en brännskada i tidig ålder ökar risken för hudcancer dramatiskt”, berättar Kajsa. “Självklart hade vi funderat på att köpa ett soltält, men eftersom alla såg så tråkiga ut hade vi aldrig slagit till”. Kajsas man började istället bygga provisoriska tält av resfiltar och handdukar de hade med sig som han pallrade upp med hjälp av pinnar de hittade på stranden.

När de kom hem började de fundera på om det inte gick att utveckla konceptet till en produkt. “Visst finns det många soltält och parasoll på marknaden, men vi saknade något som dels var snyggt och dels hade plats för hela familjen” berättar de vidare. Erfarenheten från Korsika var att mitt på dagen ville hela familjen ligga och slumra i skuggan.

Anders byggde en prototyp med ett IKEA-tyg, 2 teleskopskaft från biltema och hemmasnickrade detaljer för att få det att funka. “Vi blev helt beroende av vårt nya strandtak. Hela familjen fick plats under, och under varma sommardagar var det helt oumbärligt”, berättar Kajsa.

Under Anders pappaledighet på hösten fortsatte han att utveckla produkten tillsammans med en kompis som också var pappaledig. “Man har fullt upp när man är pappaledig, men under de få stunder man får över försökte vi utveckla produkten vidare” berättar Anders. Nu är produkten klar och finns att köpa på här>>

“Vi tycker faktiskt att den blev snyggare och bättre än vad vi hade kunnat ana från början” säger Anders. “Vi designade ett tryck som är enkelt, men gör sig väldigt bra på stranden”. Trycket och sömnad görs i Estland och övriga delar är importerade från Kina. “Det tar lite tid att få tag på rätt detaljer, men efter mycket om och men har vi en produkt som är av väldigt hög kvalitet, är snygg och under vilket hela familjen får plats.
Det var ju det som var målet.”

Prylar
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login