Prylar | Nu kommer DxO ONE till Norden och Baltikum

Av den 18 oktober, 2015

Det är nu klart att den omskriva kameran, DxO ONE, kommer att börja säljas i Norden och Baltikum. Det är Focus Nordic som blir generalagent och försäljningen börjar omgående.

DxO ONE är en pytteliten kamera som ansluts till lightning-kontakten på en iPhone eller iPad, och som ger en professionell bildkvalité.

Tack vare DxO:s stora kunnande inom digital bildbearbetning, den stora sensorn (1” 20,2 MP), och ett enastående objektiv med ljusstyrka F/1,8, levererar kameran bilder i systemkamerakvalité. Detta till trots är storleken mindre än bara greppet på en konventionell kamera. Den slinker enkelt ner i vilken ficka som helst och ansluts till iPhonen på nolltid. iPhonens skärm, som också blir vridbar i förhållande till kameran, blir också kontrollcenter för alla inställningar. Även framtida firmware-uppdateringer sköts via appen i telefonen.

Objektivet har en bränndvidd på 11,9mm, vilket motsvarar ett 32mm (i 35mm formatet), och har en närgräns på 20cm.

Kameran kan också användas för videotagning antingen i Full-HD med 30 bilder per sekund, eller i slow-motionläge med 720p och 120 bilder per sekund.

Skillnaden på bildkvalité mot den inbyggda kameran är stor och i dåliga ljusförhållanden fullständigt överlägsen. Kameran stödjer både Adobes RAW-format, DNG, men har också en nytt, SuperRAW™-format som är DxO:s eget. Det tillsammans med programvaran, DxO Optics Pro, gör det enklare än någonsin att göra sin RAW-framkallning.

Både programvaran, DxO Optics Pro Elite Edition och DxO Filmpack Elite Edition, ingår till en början som ett introduktionserbjudande. Normalt pris för dessa programvaror är annars; 1.990:- respektive 1.290:- kronor.

Pris och leverans
Kameran börjar levereras under oktober, och kommer att kosta: DxO ONE, Ca-pris: 5.999:-, inkl. moms.

Prylar
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login