Prylar | Enklare och roligare träning med nya Samsung Gear Fit2 och Gear IconX

Av den 7 juni, 2016

Samsung fortsätter att expandera inom träning och hälsa med lanseringen av Gear Fit2 och Gear IconX. Båda produkterna är designade för konsumenters aktiva livsstil och innefattar funktioner så som en avancerad lokaliseringsteknik och en fristående musikspelare som ger användaren en optimal träningsupplevelse.

Gear Fit2 har en inbyggd GPS och en pulsmätare som erbjuder användaren en noggrann och pålitlig mätning och dokumentation av träningen. Den ger även användaren en möjlighet att få feedback på sina presentationer under själva aktiviteten. Tillsammans med aktivitetsarmbandet lanseras Gear IconX, helt fristående och trådlösa öronsnäckor som följer och dokumenterar träningen samt ger kommentarer. Både Gear Fit2 och Gear IconX är utformade för att anpassas efter olika träningsambitioner, oavsett om det är träning inför ett maraton eller en lugn promenad runt kvarteret.

En hälsosam livsstil är viktigt för många konsumenter. Med vår bärbara teknik kan användarna förhöja redan existerande rutiner och blanda nytta med nöje. Gear Fit2 och Gear IconX är utformade för att på ett enkelt sätt möta användarnas behov, så att de får ut mer av sin träning och sina vardagsrutiner, säger Erik Borgvall, Produktchef för Accessory, Wearable & DI. 

Gear Fit2: Avancerade funktioner för träning och aktiviteter

  • En ergonomisk, slimmad design för en behaglig vardagsanvändning.
  • En Super AMOLED, böjd skärm med en högupplöst touchskärm i färg som gör det enklare att hålla koll på träning och notifikationer.
  • En inbyggd GPS och pulsmätare för en noggrann lagring av aktiviteter som passar olika livsstilar.
  • En Auto Activity Tracking-funktion som gör att användare inte behöver aktivera armbandet manuellt oavsett om de springer, går, cyklar eller är på gymmet.
  • Lätt att överföra information om träningen mellan S Health och andra fitness-appar. Erbjuder också tydliga delmål och tävlingar som gör det lätt att tävla mot vänner.
  • Inbyggda och fristående musikspelaren gör det möjligt för användaren att träna med motivationen från musik utan att ha sin mobil i närheten.

Fakta: Samsung Gear Fit2 är utrustad med en 1.0 GHz Dual Core-processor, en Curved Super AMOLED-skärm på 1,5 tum (216×432). Operativsystem Tizen, Bluetooth® 4.2, RAM-minne på 512 MB och 4 GB internminne. IP68 certifiering. Fristående musikspelare. Gear Fit2 mäter 24,5 x 51,2 mm (28g/30g). Batteri 200mAh. IP68-certifierad (upp till 30 minuter i 1,5 m djup). Sensorer: Accelerometer, barometer, gyrosensor, pulsmätare, inbyggd GPS. Gear Fit2 kommer i färgerna svart, blå och rosa.

Gear IconX: En enkel och trådlös upplevelse

  • Ger en lätt, säker och bekväm upplevelse för användaren, kommer med tre olika storlekar för optimal passform, de aktiveras genom att placera lurarna i öronen.
  • Möjliggör en enkel samling av aktivitetsdata, så som distans, fart, längd på aktivitet, puls och antal förbrända kalorier. Synkas lätt med S Health.
  • Voice Guide-funktion som ger användaren direkt feedback under aktiviteter.
  • Med hjälp av Bluetooth och ett internminne kan lurarna lagra och spela upp till 1 000 mp3-låtar, användaren kontrollerar ljudet lätt genom att trycka eller svepa på öronsnäckorna.

Fakta: Samsung Gear IconX är utrustad med Bluetooth® 4.1, internminne på 4 GB (upp till 1 000 låtar), Högtalare: Dynamic Driver. Mikrofon: 2ea per öronsnäcka. Stänkskydd (P2i Nano Coating). Fristående musikspelare. Röststyrning (15 tillgängliga språk). Gear IconX öronsnäcka mäter 18.9 x 26.0 mm (vikt per öronsnäcka 6,3 g / fodral 52 g). Sensorer: Accelerometer, HR, touch. Gear IconX kommer i färgerna svart, blå och vit.

Gear Fit2 kommer att finnas tillgänglig i butik 10 juni 2016 med ett rekommenderat pris på 2000 SEK.

Gear IconX kommer finnas tillgänglig efter sommaren med ett rekommenderat pris på 2200 SEK.

Prylar | Träning
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login