Prylar | Djup svärta och sprakande färger i Samsungs nya topp-tv

Av den 14 maj, 2015

För två år sedan lanserade Samsung sin första Ultra HD-tv. Nu presenteras nästa banbrytande tekniksprång. Med den nya modellserien SUHD, som nu når svenska butiker, ritar Samsung om tv-kartan genom att ta färgrymd och färgåtergivning till en helt ny nivå. 

Den avgörande skillnaden är att den tidigare 8-bitarspanelen har blivit en 10-bitarspanel, och samtidigt försetts med ett skikt av nanokristaller. Dessutom förflyttar en ny smart algoritm energi från de mörkare delarna av bilden till de ljusare, för att ytterligare öka ljusstyrkan. Tillsammans möjliggör de två nya teknikerna ett betydligt bredare urval av färger – från 17 miljoner till över 1 miljard.

Så smart att den pratar med din smartphone
Smartare navigering, avskalat gränssnitt och integrerad underhållning. Det är de stora nyheterna när Samsung tar smart-tv:n till nästa nivå med det nya operativsystemet Tizen. Med Quick Connect är det även möjligt att dela innehåll från Samsungs nya smartphone till tv:n eller vice versa, med bara ett klick. Tv:n är till och med så smart att den på egen hand letar efter uppkopplade Samsung-mobiler i närheten (funktionen Quick Connect finns inbyggt i Galaxy S6 och Galaxy S6 edge, och introduceras snart för fler modeller).

Den nya SUHD-serien omfattar de tre modellerna JS9505, JS9005 & JS8505. De lanseras i storlekar från 48 tum till 88 tum, med ett pris från 28 000 kr. Samtliga modeller har en välvd design och en stilren ram som gör tv:n till ett konstverk på vilken vägg som helst.

Prylar
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login