Prylar | Den ihopfällbara kylväskan – håller maten kall längre

Av den 28 juni, 2015

Sommarvärmen må kanske inte riktigt hittat till våra norra breddgrader än, men snart nog är det semester och picknick-tider. En kylväska är ett måste för att hålla matsäcken fräsch på utflykten.

Arpenaz 26 Compact Fresh från Decathlons egna märke Quechua är en riktigt smart uppblåsbar variant som kombinerar det bästa av de senaste teknikerna och håller maten kall 60 % längre än en vanlig klassisk styv kylväska, och 40 % längre än en eldriven kylväska.

Smart teknik
För att hålla maten sval längre är Arpenaz 26 Compact Fresh uppblåsbar. Den har två ventiler som då de öppnas automatiskt fyller väskan med isolerande luft på bara några sekunder. Efter bruk släpper du ut luften igen och kan sedan vika ihop väskan för att den ska ta minimalt med plats vid förvaring. Väskan väger bara 1 kg och rymmer 26 liter. Den kommer med praktisk justerbar bärrem och har nätfickor på sidorna för extra förvaring.

Hur fungerar kylväskan?
Materialet som använts på insidan håller den kalla luften kvar inuti väskan. Decathlons unika tygkonstruktion slår bort solstrålar och reducerar på så sätt värmepåverkan utifrån. Den självuppblåsande tekniken ger optimal isolering. 

Laboratorietestad
För att garantera väskans kylande effekt placerades den i en kammare på 32°C fylld med 5-gradigt vatten och där uppmättes den tid det tog för vattnet att uppnå 15°C, en temperaturskillnad på 10°.

Produkten jämfördes med en styv kylväska och en elektrisk kylväska. Resultatet: 6 timmar och 50 min för den styva modellen, 8 timmar för den elektriska och hela 11 timmar för Arpenaz 26 Compact Fresh.

Quechua – för dig som älskar friluftsliv

Quechua är Decathlons eget märke för alla vandrare, skidåkare, traillöpare och klättrare som vill njuta fullt ut av friluftslivet. Huvudsätet ligger vid Mont Blancs fot i de franska Alperna. Quechua har allt du behöver för utflykten: allt från kläder och skor till ryggsäckar och campingutrustning. Du hittar dem på Decathlon.se.

Mat & Dryck | Prylar
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login