Prylar | Den 20 Januari kommer LG:s smartphone V10 till Sverige

Av den 4 januari, 2016

LG:s senaste telefon först med flera nya funktioner såsom Second Screen, dubbla frontkameror och videoläge med avancerade manuella inställningar.

Nu har datumet äntligen bestämts. Den 20 januari kommer den mycket efterfrågade smartphonen LG V10 att lanseras på den nordiska marknaden. LG V10, som är den första modellen i den nya V-serien, riktar sig till krävande användare och är utvecklad för att ge en ojämförbar multimedia-upplevelse med nya funktioner såsom en alltid påslagen andra skärm, dubbla frontriktade kameror och ett avancerat videoläge med möjlighet till manuella inställningar.

Det är inte bara funktionerna som gör V10 unik. Den kommer även i en robust stilren design och är tillverkad i rostfritt stål med ett skal av tåligt silikon. V10 har därför som en av mycket få smartphones blivit godkänd i ett så kallat dropptest utfört av en oberoende tredje part (MET Laboratories). Dropptestet görs för att avgöra hur pass stöttålig produkten är.

– LG V10 är utvecklad för att vara en multimedia-smartphone som låter användare dela med sig av sina upplevelser i bästa möjliga kvalitet, säger Thomas Wering, nordisk marknadschef för Mobile Communications på LG Electronics. Vi har sett ett oerhört stort intresse för V10 sedan vi avslöjade att den kommer till Sverige så det är med stor glädje vi nu kan berätta att den kommer att lanseras den 20 januari.

LG V10 i korthet
Second Screen – LG V10 kommer med en andra OLED-skärm placerad ovanför den 5,7 tum stora QHD-skärmen. Den andra skärmen fungerar tillsammans med, eller helt oberoende av, huvudskärmen. Med huvudskärmen avstängd visar andraskärmen notifieringar men den kan även konfigureras som en startmeny med dina favorit-appar när huvudskärmen är tänd. Den visar även inkommande samtal eller textmeddelanden utan att blockera det som visas på den stora skärmen.

Avancerade videofunktioner – LG V10 är först bland smartphones att erbjuda ett helt manuellt läge för videoinspelning. Med det manuella inspelningsläget kan du enkelt skapa filmklipp med proffskvalitet genom att justera inställningarna för slutartid, bilder per sekund, ISO, vitbalans och fokus när du filmar. Du kan spela in filmklipp i tre olika upplösningar – HD, FHD eller UHD, samt två olika bildformat – 16:9 eller 21:9.

Filma längre med utbytbart batteri – Med V10 fortsätter LG att erbjuda en microSD-kortplats för att möjliggöra mer lagring. Modellen kan hantera minneskort på upp till två terabyte så att du kan filma i princip hur mycket 4K-innehåll du vill. Ett kraftfullt utbytbart batteri (3 000 mAh) gör att du enkelt kan byta batteri vid behov när du är ute och filmar.

Hi-Fi-ljud, optimerad signalstyrka, fingeravtrycksläsare och Knock Code – För att ge det absolut bästa ljudupplevelsen du kan tänka dig är V10 försedd med 32-bitars Hi-Fi DAC. LG V10 utnyttjar dessutom Qualcomms antennförstärkningsteknik TruSignal, som ger optimerad signalstyrka så att du tappar färre samtal, får snabbare dataöverföring och bättre täckning oavsett hur du håller i telefonen. LG V10 kommer givetvis med LG:s populära Knock Code-funktion samt en ny fingeravtrycksläsare för att enkelt låsa upp och väcka telefonen samtidigt.

Pris och tillgänglighet
LG V10 kommer att lanseras på den svenska marknaden den 20 januari 2016 med ett cirkapris på 6 490 kronor.

Tekniska specifikationer*
Processor: Qualcomm Snapdragon 808
Bildskärm: huvudskärm: QHD IPS Quantum på 5,7 tum (2560 x 1440 / 513ppi) andraskärm: IPS Quantum på 2,1 tum (160 x 1040 / 513ppi)
Minne: 4GB LPDDR3 RAM / 64GB eMMC ROM / microSD (upp till 2TB)
Kamera: bakre: 16MP med F1.8-lins / OIS 2.0 Front: 5MP Dual Lens (80o Standard / 120oWide)
Batteri: 3 000mAh (utbytbart)
Operativsystem: Android 5.1.1 Lollipop
Storlek: 159,6 x 79,3 x 8,6mm
Vikt: 192g
Nätverk: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 4.1 / NFC / USB 2.0
Färger: Space Black / Luxe White
*Specifikationerna kan komma att ändras innan den nordiska lanseringen.

Prylar
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login