Prylar | Citroën lanserar E-MEHARI en ny elbil

Av den 17 december, 2015

E-MEHARI har anknytning till Citroëns historia samtidigt som den riktar sig mot framtiden.Det är en 100 % elbil i form av en kabriolet med 4 säten. Den har stora likheter med Méhari från 1968 som blivit en ikon.

Samtidigt har den en modern och trevlig stil som uttrycker Citroëns kärnvärden – Optimistic, Human and Smart. Genom samarbetet med Bolloré-koncernen visar Citroën prov på sin ambition att tillhandahålla fräscha och optimistiska bilar som skiljer sig från mängden.

Stilren, självsäker, otraditionell och till och med kaxig… det finns många sätt att beskriva Citroëns nya modell. E-MEHARI är vågad och full av humor, något som passar bra för Citroën. Det är en bil för dem som söker det som är annorlunda och optimistiskt, och som har känsla för trender och för miljö.

Utan like, utan stress och utan störande ljud. E-MEHARI framstår som «Free Spirit», en fri själ, i bilvärlden.

EN UNIK PERSONLIGHET
Den exteriöra designen på E-MEHARI visar Citroëns positionering med designinslag som är typiska förmärket. Exempel på detta är ljusignaturen fram i två etage, en optimistisk design, rundade linjer med en leende front samt en ren design. Man blir helt enkelt glad av att se den.

Den karismatiska personligheten förstärks av vågade färgval. Karossen finns i fyra färger (blå, orange, gul och beige) och taket finns i svart och orangerött. Inredningen har inspirerats av vattensporter och kommer i två versioner, beige och high-tech orange. Båda är tillverkade av tyg som försetts med en yta av plast och är helt vattentätt.

E-MEHARI har en upphöjd kaross som framhävs av detaljer i svart på blant annat hjulhus och stötfångare.

ORIGINELL
Tanken bakom E-MEHARI reflekterar det som låg till grund för den ikoniska Citroën-modellen Méhari, både vad gäller utseende och karaktär, och de praktiska och fritidsinriktade inslagen. Liksom Méhari från 1968 är E-MEHARI en kabriolet med avtagbar topp som kan stuvas ihop, den har fyra säten varav en bänk bak som kan fällas ihop och en upphöjd kaross för att kunna köra utanför vanliga vägar. Karossen är ett thermogjutet plastmaterial, ett material som är rostfritt, där lacken är underhållsfri och med en elasticitet som gör att den tål mindre stötar. Bilen är enkel att använda och kan spolas med vattenslang både invändigt och utvändigt.

De fördjupade ränderna i dörrarna och de vågformade linjerna anspelar på originalet Méhari, det gör likaså karossfärgerna som påminner om lanseringsfärgerna på förebilden och originalet Méhari.

BEKYMMERSFRI KÖRNING
Även om E-MEHARI har en enkel och avslappnad design, rymmer den avancerad teknologi. Det er en 100 % elbil med en batteriteknologi som baserar sig på expertis från den franska koncernen Bolloré. Batterierna av typen LMP® (Lithium Metal Polymer) ger E-MEHARI en lång räckvidd, bra utrymmen och god driftssäkerhet.

LMP-batterier kännetecknas av god energitäthet och säker användning. De är givetvis torra batterier, vilket ger många fördelar, bland annat att de inte är fuktkänsliga.

E-MEHARI har en topphastighet på 110 km/h och en räckvidd på 200 km vid stadskörning. Full uppladdning av batterierna med 16A-uttag tar åtta timmar, och 13 timmar med 10A.

E-MEHARI byggs på PSA Peugeot Citroëns fabrik i Rennes och kommer att lanseras våren 2016, i ett första skede bara på den franska marknaden. Bilen får sin världspremiär redan den 9 till 11 december då den ställs ut på Eco Driving Center i PSA Peugeot Citroëns huvudkontor på Avenue de la Grande Armée i samband med det pågående klimatoppmötet i Paris.

TEKNISKA FAKTA

DIMENSIONER
Längd: 3,81 m
Bredd: 1, 87 m
Höjd: 1,65 m
Bagageutrymme: 200 – 800 liter (med nedfällt säte)

MOTOR OCH BATTERIER
Max effekt: 50 kW
Nominell effekt: 35 kW
Lithium Metal Polymer batteri: 30 kWh

PRESTANDA:
Maxhastighet: 110 km/h

RÄCKVIDD:
Stadskörning: 200 km
Landsvägskörning: 100 km

Prylar
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login