Prylar | Certina introducerar DS-2 Chronograph Flyback

Av den 18 juli, 2016

Nya DS-2 Flyback introducerar återställning genom ett knapptryck på en premiumklocka utrustad med ett PrecidriveTM kvartsurverk med hög precision. Den är därmed ett naturligt tillskott till CERTINA:s moderna linje av högkvalitativa kronografer.

En elegant, färgglad knapp placerad vid klockan 10 ger den här sportiga och samtidigt mycket eleganta klockan en väldigt användbar stoppsekundsfunktion, ”rattrapante”, som gör det enkelt att ta tid på flera händelser samtidigt.

En enda blick på DS-2 Chronograph Flyback räcker för att se den imponerande modellens kvalitet och karaktär. I den vackert utformade boetten på 43 mm i rostfritt stål sitter ett exklusivt ETA Precidrive™ urverk med en rad mångsidiga kronograffunktioner, såsom 12-timmars-, 30-minuters- och central 60-sekundersvisning samt en extra, liten sekundvisning.

Det som gör nya DS-2 unik är dock dess ”flyback”-funktion för snabb återställning (start-omstart) som kan användas när som helst med hjälp av standardknapparna på klockans högra sida. Vid klockan 10 sitter ytterligare en sportig, färgglad knapp med rattrapante/stoppsekundsfunktion som gör det möjligt att ta tid på flera händelser simultant.

Bakom den svarta infattningen med takymeterskala och välvt safirglas med antireflexbeläggning på båda sidor sitter den svarta urtavlan med hög kontrast. Urtavlan visar tiden med imponerande skärpa tack vare de vita detaljerna och SuperLuminova-behandlingen på både visare och indexering. Klockan skyddas av det välkända Double Security DS-konceptet och är vattentät upp till ett tryck på 10 bar (100 m). Den är också utrustad med en ytterst praktisk EOL-funktion (end-of-life) som visar när det är dags att byta batteri.

Det finns två huvudmodeller som har en färgad central, svepande sekundvisare, 12-timmars och 30-minuterskronografvisare samt en rattrapante-/stoppsekundsknapp med en iögonfallande färgglad rand i matchande rött eller CERTINA-grönt, beroende på den valda modellen. Båda versionerna har en tydlig premiumkänsla och är utrustade med ett datumfönster vid klockan 6. De har ett sportigt, vackert utformat armband som består av fem rader i rostfritt stål med kontrasterande borstade/polerade länkar och fjärilslås med dubbel tryckknapp.

Det finns ytterligare två modeller tillgängliga, försedda med läderarmband. Bakboetten är försedd med CERTINA:s traditionella sköldpaddsemblem och på kronan står monogrammet ”DS” som en påminnelse om CERTINA:s långa tradition av absolut tillförlitlighet och precision.

Pålitlighet, precision och innovation har varit grundstenar för Certinas produktfilosofi sedan 1888 när företaget grundades av bröderna Kurth. 1959 utvecklade Certina det omtalade Double Security (DS) konceptet för att ge klockorna exceptionell motståndskraft och vattentålighet. Sedan länge har märket haft starka bindningar till sport och till motorsport i synnerhet.

Certina har samarbetat med och sponsrat kända idrottspersonligheter som Mike Doohan, Sete Gibernau, Thomas Lüthi och Robert Kubica. I över tio år var Certina Officiell Partner till Sauber F1 Team och är sedan 2013 officiell tidtagare för FIA WRC World Rally Championship och sedan 2015 är man officiell partner till Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team. Certina är en del av Swatch Group, världens största klocktillverkare, och är världsledande i sitt segment för sportklockor mellan 2000 SEK och 12 000 SEK. Certina finns idag representerat i mer än 60 länder.

Teknisk information

Urverk:
Quartz ETA 251.294 KP Flyback Precidrive™, Swiss Made. 12-timmars, 30-minuters och 60-sekunders kronograffunktioner. Timmar, minuter, liten sekundvisare, datum, EOL (End of lofe-funktion). Återgång & stoppsekund (Rattrapante).

Boett:
Borstat/polerat 316L rostfritt stål. 43 mm i diameter. Infattning i rostfritt stål med takymeterskala. Tryckknapp (med färgglad rand) vid klockan 10 Stoppsekund

Urtavla:
Svart med förnicklade tim- och minutvisare och förnicklad indikering. SuperLuminova på tim- och minutvisare samt indexering

Vattentäthet:
Vattentät upp till ett tryck på 10 bar (100 m)

Glas:
Safirglas, välvt med antireflexbeläggning på båda sidor

Krona:
Dekorerad med bokstäverna ”DS” (Double Security)

Armband: 
Fem rader 316L rostfritt stål (borstat/polerat) med fjärilslås och dubbel tryckknapp

Specifika egenskaper:
DS (Double Security), sköldpaddsemblem på bakboetten

Beteckningar:
C024.618.11.051.02 svart urtavla, gröna visare
C024.618.11.051.01 svart urtavla, röda visare

Försäljningspris:
C024.618.11.051.02 SEK 7990.- *
C024.618.11.051.01 SEK 7990.- *
*Rekommenderat försäljningspris

Prylar
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login