Prylar | B&O PLAY utökar familjen med sladdlösa hörlurar

Av den 5 juli, 2016

Beoplay H5 levererar en sladdlös, fördjupad ljudupplevelse som ger vardagen karaktär. Med den integrerade Beoplay-appen, som anpassar den tonala balansen till användarens aktivitet, för Beoplay H5 på ett självklart sätt in snygg design och fantastiskt ljud i en aktiv vardag.

Med lanseringen av nya Beoplay H5 presenterade B&O PLAY i dag företagets första sladdlösa in-ear-hörlurar. Beoplay H5 har utvecklats för musikälskare med en aktiv livsstil och formgetts av Jakob Wagner, en av Skandinaviens ledande designer. De nya lurarna förenar Bang & Olufsens välkända signaturljud med snygg design och användarvänlig teknik. För att Beoplay H5 ska passa in i en aktiv vardag kan användaren välja mellan ett antal förinställda ljudprofiler som optimerar ljudupplevelsen. Man väljer bara någon av de förinställda ljudprofilerna i Beoplay App på sin smartphone eller i Apple Watch (t.ex träning, transport, podcaster eller avkoppling), eller så kan man själv justera ljudbild och inställningar via det intuitiva gränssnittet B&O PLAY ToneTouch.

För att inte användaren ska lägga ifrån sig hörlurarna och glömma dem har Beoplay H5 inbyggda magneter som gör att lurarna kan klickas ihop runt halsen. På så sätt har man alltid sin musik och sina podcaster inom räckhåll. När öronsnäckorna sedan klickas ihop stängs Beoplay H5 av automatiskt, vilket sparar batteri.

”Beoplay H5 är den mest allsidiga produkt vi har presenterat hittills. Hörlurarna är designade för en aktiv vardag med fokus på komfort, användarvänlighet och ljudupplevelse, och den integrerade Beoplay-appen gör att man kan justera ljudet så att det passar ens aktivitet. Beoplay H5 har också ett aktivt, modernt och dynamiskt utförande som funkar lika bra till träningskläder som till den senaste sommargarderoben. Vi är otroligt stolta över att ha utökat vårt sortiment av sladdlösa hörlurar med Beoplay H5”, säger Henrik Taudorf Lorensen, Senior Vice President för B&O PLAY.

Designad med skönhet och komfort för ögonen
Kabeln som förbinder de båda hörlurarna har en yta i flätad textil som gör att den känns behaglig mot huden, och under det en gummiyta som hindrar smuts och svett från att förstöra den känsliga elektroniken. Hörlurarnas hölje är framställt i strukturerat gummi och polymer för att stå emot svett och fukt, och på varje hörlur sitter en platta i diamantslipad och polerad aluminium. Det mänskliga örat är väldigt komplext och det finns stora skillnader från person till person. Därför har Beoplay H5 testats noga i strävan efter att hitta den perfekta lösningen, säger designer Jakob Wagner.

“När man designar in-ear-hörlurar som ska sitta i örat i många timmar är komforten det viktigaste. Örat är en känslig och fascinerande del av kroppen och det ville jag ta hänsyn till, så Beoplay H5 sitter vackert och naturligt i örat. Mjukt men ändå nära.”

Integrerad ljudupplevelse med Beoplay-appen
Beoplay H5 har en 6,4 mm dynamisk högtalare, en liten elektromagnetisk sensor och ett Bluetooth 4.2-chip med digital ljudbehandling som möjliggör dynamiska inställningar. Hörlurarna är tunade av Bang & Olufsens framstående akustiker för bästa allroundprofil, vilket förhindrar lyssningströtthet. Med Beoplay-appen för Android, iPhone och Apple Watch kan du styra Beoplay H5 på flera sätt:

  • Bang & Olufsens akustiker har skapat en rad ljudprofiler särskilt för Beoplay H5 för olika aktiviteter som träning, transport eller podcastlyssning. Ljudprofilerna är förinställda för Beoplay H5.
  • Med intuitiva B&O PLAY ToneTouch kan användarna själva justera tonaliteten och ljudbilden. Via gränssnittet kan användarna pröva sig fram bland olika ljudinställningar och hitta den som passar bäst för situationen. Beoplay H5 sparar sedan inställningen tills man använder ToneTouch igen.
  • Med Beoplay-appen kopplad till Beoplay H5 är det lätt att hålla koll på hörlurarnas batterinivå.
  • Användarna kan styra musiken (spela upp, pausa, gå framåt, backa) och ge hörlurarna en viss färg och ett visst namn i appen.
  • Genom att koppla Beoplay H5 till Beoplay-appen får användarna också automatiskt programuppdateringar via nätet (OTA).

Enkel och innovativ laddning
Beoplay H5 levereras med ett laddningsbart batteri med en total kapacitet på 100 mAh som ger upp till fem timmars batteritid mellan varje laddningstillfälle. Det är tillräckligt för att genomföra ett maraton och fortfarande ha batterikapacitet kvar. Beoplay H5 har en enkel och innovativ laddare som fungerar utan mikro-USB-kablar. Användaren sätter helt enkelt hörlurarna i laddaren, där de hålls på plats av magneterna i lurarna. Laddaren går också att köpa som separat tillbehör så att användarna kan ha en laddare hemma och en med sig på språng.

Sju hörlursproppar för optimal komfort
När man använder in-ear-hörlurar är passformen extremt viktig för ljud- och basåtergivningen. Därför medföljer sju par hörlursproppar till Beoplay H5. Tre olika storlekar av skumproppen Comply™ Sport, vars öppna cellstruktur ger god komfort och en näst intill perfekt passform i örat, och fyra vanliga silikonproppar. De båda hörlurarna har också SweatGuard™-membran, som hindrar svett och smuts från att tränga in i ljudingången.

Pris och tillgång
Beoplay H5 levereras komplett med laddare och bärpåse i färgerna svart och dusty rose till ett rekommenderat cirkapris på SEK 2 499. Båda färgerna kommer att vara tillgängliga på www.beoplay.com/H5, i Bang & Olufsens butiker och hos utvalda återförsäljare från den 30 juni 2016.

En separat Beoplay H5-laddare till det rekommenderade priset SEK 379 finns på www.beoplay.com/

Prylar
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login