Nadine Randle högaktuell Örebro sångerska

Av den 13 augusti, 2015

Nadine Randle är en sångerska som bor i Örebro och som är aktuell i och med Örebro 750 års Jubileumsvecka där hon kommer öppna för Erik Sade den 14/8 på stora scenen klockan 18:30.

Hej Nadine och välkommen, jag tänkte att vi börjar med lite basfakta om det blir bra.
– Tack, ja det går jättebra.

Då börjar vi med ålder?
– Jag är 31 år gammal.

Var bor du?
– Jag bor i en lägenhet i Örebro men vi har precis köpt ett nybygge på Rynningeåsen som jag hoppas att vi kan flytta in i till våren.

Familj?
– Jag har en son på tre år gammal som heter Oliver, och jag är gift med Peter.

– Min pappa bor i England. Mamma, låtsaspappa och lillebror som bor i Luleå och så har jag en lillasyster som bor med pappa i England.

Vad jobbar du med?
– Jag pluggar och jobbar. När det gäller studierna så läser jag Digital media design på Örebro universitet och så jobbar som makeup artist också, där jag frilansar och jobbar på Rituals i Örebro.

– Sen är jag ju sångerska också.

Nadine Randle

Berätta lite om dig själv.
– Jag är engelsk så jag föddes i England i Nottingham på Queens Medical, pappa är engelsk och mamma är finsk. De träffades i Benidorm när pappa jobbade där och mamma var på semester. De gifte sig och skaffade barn i England men skiljde sig dess värre och mamma tog med mig till Sverige.

– Så jag växte upp här i Sverige, men min pappa och jag har alltid setts genom att han bott i Sverige i perioder och så har jag bott i England i perioder. Så jag har pingpong-bollats mellan Sverige och England, jag flög själv första gången när jag var åtta år.

– När jag var fjorton år så gick jag ett år på engelsk skola, och det var väldigt nyttigt för mig.

– Där har man skoluniform och man måste tilltala lärarna med mr eller misses samt efternamn. De har också väldigt strikta regler det var inte jag van vid när jag kom från Sverige, jag hade svårt att rätta in mig i den här lådan. Jag spenderade många av mina raster utanför rektorns kontor, för att jag pratade hela tiden och hade svårt med att kalla mr och misses.

– Det hela fungerade helt enkelt inte bra så jag flyttade hem. I den vevan var jag med i talangen här i Örebro, jag hade alltid hållit på med musik och sjöng mycket i körer och skulle vara med i Sikta Mot Stjärnorna och sådana grejor. Men det var på Talangen jag blev upptäckt kan man säga, då jag vann solistklassen och Nicklas Molinder och Jocke Persson fick nys om mig. Sedan dess har jag varit aktiv som sångerska.

– I gymnasiet gick jag på Risbergska och Musik special.

– Ett år efter att jag gått ut från gymnasiet flyttade jag till Spanien och jobbade som sångerska på ett hotell, entertainer var titeln där. Därefter flyttade jag till England och bodde där i fem år, där jobbade jag som flygvärdinna.

– 2010 kom jag hem till Sverige och då började jag fokusera mycket mer på musiken, samtidigt var jag trött på att leva i en resväska så jag sökte en stabilare tillvaro.

– 2012 födde jag min son och då blev musiken ändå viktigare för mig, jag vill visa honom att det spelar ingen roll vilken nivå man är på utan att det viktiga är att förverkliga det man brinner för. Detta har lett till att jag lagt på ett par extra kol och nu är jag relativt aktuell, på tapeten om man säger så.

Du har ju varit finalist i Svensktoppen Nästa.
– Ja jag var med som finalist i år och förra året, samt finalist till O´ Helga Natts lokalartist, sen var jag med i körslaget 2012.

Du är även aktuell för firandet av Örebro 750 år.
– Ja jag är bokad som förband till Erik Sade. Det kommer att bli jättekul att uppträda inför så stor publik, arrangören förväntar sig minst tjugotusen i publiken vid stora scenen.

Hur ser ditt arrangemang för 750 års spelningen ut?
– Jag kommer att ha fyra dansare och en kör bakom mig. Dansarna jag engagerat är unga lokala dansare som får en möjlighet att visa upp sig. Jag la ut en annons och fick massor av proffsdansare men jag fick tacka nej till dem, för det var inte det jag sökte.

– Jag har cirka en halvtimme på mig innan Erik skall gå på så jag skall framföra fyra egna låtar och eventuellt en cover.

Det känns som att det går bra för dig nu?
– Ja och det ironiska är att när jag släpper det här med vad allt skall leda till och bara sjunger för att jag mår bra av det så har det liksom rullat på, så nu tar jag alla bokningar jag får.

Vad är det bästa hittills musikmässigt?
– Då måste jag säga Körslaget, det var fantastiskt roligt och bland det bästa jag gjort inom musiken.

Nadine Randle

Men din musikkarriär har ju inte direkt varit spikrak?
– Nej det finns massor med saker som skitit sig under vägen och det är nog det de flesta inte förstår, att för varje ja man får så ligger det nio, tio nej bakom.

Okej då går vi på lite svåra frågor, största bedrift?
– Att föda barn, det är ju någonting man måste ta sig igenom själv.

Motgång som format dig mest?
– Det är många, bland annat när min kusin Markus dog när han var nitton år, det har gett mig insikten att ta till vara på den tid man har på jorden.

– Men när det gäller musiken så var det nog när jag var arton, nitton år gammal och riktigt hajpad, man var på stora möten med Universal och det var managementavtal på gång, mycket som hände hela tiden och ett år senare var det bara borta.

– Det var lite av en livskris när man är nitton och man måste komma underfund med hur man skall hantera det.

Fritidsintressen?
– Jag dansar och dans är en jättestor hobby för mig, jag har dansat ända sedan jag var liten. Annars gillar jag att kura ihop och kolla på en bra serie eller ett matlagningsprogram. En av mina favoriter är Floyd då han lagade mat och drack vin.

Så vad gör du helst när du har en ledig dag?
– Då ligger jag i soffan och titta på ett matlagningsprogram samt äta ostbågar och godis.

Snabbfrågor
Stjärntecken?
-Stenbock
Förebild?
-Madonna
Resmål?
-New York
Film?
-Scarface
Musik?
-The Weekend
Restaurang?
-Fratelli
Bar
-Makeriets magasin
Färg
-Röd
Dryck
-Caipirinha
Mat
-En god biff

Då önskar vi dig lycka till med spelningen på fredag och i framtiden.

Karl-Johan Sandberg
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login