Profilen – Mark L Turnérande DJ

Av den 19 februari, 2020

Vad heter du?
– Marcus Lindqvist

Vart bor du?
– Örebro 

Familj?
– Sambo och två barn

Yrke?
– Turnérande DJ

Vad är det bästa med Örebro?
– Örebro är det perfekta mötet mellan storstad och landsbygd. Jag har valt att bo kvar här då både naturen och allt jag kan tänkas vilja få ut av en stad finns inom promenadavstånd.

—————————

Och så lite tyngre frågor

Vem är Mark L?
– Mark L är varumärket jag byggt uppunder mina 12 år som DJ, musikintresset har alltid funnits där i form av instrument som jag spelade under min uppväxt. Jag ville göra något annat med musiken när jag var klar med gymnasiet, jag bestämde mig kort efter studenten att säga upp mitt dåvarande heltidsjobb och börja livnära mig på musik som discjockey. Jag hade ingen aning hur det skulle gå till men att misslyckas var inget ett alternativ för mig, nu efter en massa många år av slit tackar jag min envishet för de upplevelser jag har fått varit med om. Jag har rest världen runt och spelat i städer som New York, Hong Kong och London för personer som Justin Timberlake, Leornado Dicaprio, Snoop Dogg och många fler.

 Vad brinner du för?
– Jag brinner otroligt mycket för underhållning, känslan att styra energin och humöret på ett helt rum med hjälp av låtar är något näst intill obeskrivligt än idag.

Vart ser du dig själv om 5 år?
– Jag är ganska övertygad om att jag kommer fortsätta jobba med det här om 5 år då intresset för det är lika stort idag som den dagen jag började, i vilket forum och på vilken arena får tiden avgöra. Vi genomgår just nu ett av de större generationsskiftena vårt lands nattliv fått smaka på, på länge, folk går inte ut på nattklubb på samma sätt som för några år sedan. Det ställer otroligt höga krav på de klubbar som existerar idag, nattliv kommer vi ha om 5 år men hur det kommer att se ut är svårt att säga.

Vem är din förebild och varför?
– Mina konkurrenter har alltid varit mina förebilder. Det bor en obotlig tävlingsmänniska i mig som gör att jag alltid har ett öga på mina konkurrenter, dels för inspiration men också för att jag vill köra om och vinna racet i slutändan. Det driver mig otroligt mycket och därför måste jag säga att mina konkurrenter är mina förebilder.

—————————

Mark L är en turnérande Dj från Örebro, när han väl spelar på hemmaplan är det Ritz Nightclub som gäller!

Snabbfrågor, Stjärntecken?
– Stenbock

Drömresemål?
– Bali

Favoritfilm?
– Wolf of Wallstreet

Äldre favoritlåt?
– Clansman med Iron Maiden

Favorit-restaurang i Örebro?
– A Mano

Favoritbar i Örebro?
– Stora Örebro 

Favoritfärg?
– Blå

Favoritdryck?
– Nocco

Favoriträtt?
– Lasagne

Vad gör du helst när du inte jobbar?
– Umgås med familjen och vara i naturen.

Malee Elneborg, Profilen | Profilen – Mark L Turnérande DJ
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login