Profilen – Erik Ohlsson Musiker och enteprenör

Av den 10 juni, 2020

Erik Ohlsson har många strängar på sin lyra, han är inte bara gitarrist i Millencolin utan driver även sitt eget grafiska design företag Eckhouse Design samt är delägare och marknadsföringsansvarig på Mojoboats. Han är dessutom en entusiastisk fiskare och drivande i projektet Ge fan i våra vatten.

Namn?
– Erik Ohlsson

Bor?
– I en villa i Lillån.

Familj?
– Dottern och hunden

Yrke?
– Primärt är jag musiker, gitarrist i Millencolin, sen är jag marknadsföringsansvarig och delägare i Mojoboats samt grafisk formgivare på mitt eget företag Eckhouse Design.

Vad är det bästa med Örebro?
– Det bästa med Örebro är att staden har helt perfekt storlek. Jag tycker att den är så mycket storstad att jag inte vill ha mer storstad och ändå kan man vara nära till naturen. Dessutom ligger det bra i landet också eftersom jag reser mycket.

Vem är Erik?
– Jag är en väldigt kreativ person som har många projekt i huvudet hela tiden och gillar att dra projekt i hamn. Sen har jag lite svårt att göra alla saker samtidigt men jag blir bättre och bättre på att multitaska hela tiden, på senaste turnén så jobbade jag i alla fall två till tre timmar varje dag med Mojoboats. Men jag har i alla fall en massa projekt på alla områden.

Vad brinner du för?
– Jag brinner för skateboard från allra första början och skateboard har lärt mig tänka väldigt mycket. Det är en individuell sport så man får lösa problemen själv och det är ingen som säger åt dig vad du skall göra utan man hittar sina egna vägar. På ett torg tillexempel kan du hitta grejer du kan göra trick på som en som inte åker skateboard inte ens tänker på, så jag gillar att hitta kreativa vägar helt enkelt i allt och det är nog i slutändan vad jag brinner för.

Hur är det med ditt engagemang i ”Ge fan i våra vatten”?
– Jag driver det fortfarande stolt det projektet och har nyligen designat några produkter för det, nu blev ju sportfiskemässan inställd på grund av Corona men varje år designar några nya jag kepsar och t-shirts.

– Men Ge fan i våra vatten tror jag startade för tolv, det började med att vi gjorde en turné ”There the action is” tillsammans med The Hellacopters, Backyard Babies, The Hives och ett gäng band och ganska många av de som var med fiskade, då kläcktes iden att vi skulle släppa en samlingsskiva där all royalty gick till Sportfiskarna och fiskevård. Vi satte ihop plattan och jag gjorde grafiken medans Kimmo som var vår manager då kollade upp allt så att alla gick med på att ge intäkterna till Sportfiskarna och sen meddelade vi dem att de fick ge ut skivan.

– Det blev en relativt stor grej med presskonferens på Akvarium i Stockholm med all media så det blev riktigt stort och det hade i alla fall lite att göra med att man slutade se sportfiskare som metande nördar.

– Efter skivan fortsatte jag projektet med att designa kläder där jag tog skateboardgrafiken och flyttade in den i ett fiskesammanhang vilket blev mycket populärt. Projektet har nu dragit in över två miljoner kronor till Sportfiskarna i dagsläget.

– Sen under en period så både filmade jag och var programledare för Ge fan i våra vatten Web Tv och det vart väl sex program, men det tog lång tid även om jag gärna gjorde det för då fick jag komma ut och fiska men sen blev det för seriöst med Mojoboats så det gick inte ihop sig och där kan jag säga att göra en fiske produktion, det går troll i det för det kan ha varit världens bästa fiske dagen innan men när du väl är ute i båten med en kamera då är det dött.

Var ser du dig själv om fem år?
– Förhoppningsvis ser det ut exakt som det gör nu, att jag turnerar med Milencolin med ytterligare en skiva släppt och att jag har mer tid att åka ut och fiska fast det fortfarande är full fart med Mojoboats.

Vad har du för förebilder?
– Vilken svår fråga, man har ju haft idoler inom musiken och skateboarden fast de är kanske inte riktigt förebilder. Nu mer när man är vuxen så är det ju svårt, nu skulle det vara någon form v ödmjuk entreprenör som bryr sig om folk och är trevlig skulle jag säga är min förebild.

Snabbfrågor

Stjärntecken
– Kräfta

Drömresmål?
– Jag är så otroligt trött på att resa, Jag har rest så mycket så att jag kan bara tänka mig att åka till något svinbra fiske i Sverige och verkligen få fokusera på fisket.

Favorit film?
– Det är nog Pulp Fiction, jag såg nyligen om den för jag vet inte vilken gång i ordningen.

Favorit låt?
– Olympia WA med Rancid.

Restaurang i Örebro?
– Mojo

Bar i Örebro?
– Frimis Trädgård

Färg?
– Svart.

Dryck?
– Öl och efter att ha druckit väldigt många sorter genom åren så är det svensk lager som gäller.

Mat?
– Riktigt bra asiatisk mat.

Vad gör du helst när du inte jobbar?
–Då lagar jag gärna mat eller fiskar.

Karl-Johan Sandberg, Profilen | Profilen – Erik Ohlsson Musiker och enteprenör
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login