Prisvärda Gentleman’s Collection Shiraz – åter på Australienhyllan

Av den 27 maj, 2018
Gentleman's Collection Shiraz, 69kr

Sedan lanseringen i december har Gentleman’s Collection Shiraz snabbt blivit ett populärt val och under våren har det prisvärda shirazvinet från Australien sålt slut på flera håll. Gentleman’s Collection Shiraz bjuder på elegans och smakgenerositet som höjer sig långt över prisnivån på 69kr. Ett vin som gör sig bra till sommarens grillningar!

Gentleman’s Collection Shiraz ingår i en serie som är framtagen med inspiration från Lindeman’s grundare Dr. Henry Lindeman som levde under en tid då en typisk gentleman var det självklara idealet, en tid då vardagsmiddagarna hade formella klädkoder och Lindeman’s viner transporterades med häst och vagn.

Gentleman’s Collection Shiraz är ett fylligt vin med smak av mörka bär och kryddor. Det är ett vin som passar lika bra till en härlig pastarätt som till en örtkryddad kyckling på helgens grillning. Gentleman’s Collection Shiraz fick av Dina Viner Professional Edition (nr 289) 86 poäng (+++) och klassades därmed som Superfynd. Enligt Per Bill ett bevis på ”att det fortfarande går att göra högkvalitativa viner till låga priser”.

Sedan grundandet av Lindeman’s vinhus har fokus varit att skapa viner av hög kvalitet som passar för såväl de vardagliga stunderna i livet som mer festliga tillfällen. 1843 grundade Dr. Henry Lindeman vineriet i Hunter Valley med visionen att civilisera Australiens kolonisamhälle genom att införa det ”sofistikerade” vindrickandet som ett alternativ till starksprit.Gentleman’s Collection skapas enligt samma vinmakarfilosofi med kvalitet och smak i centrum. Lindeman’s vilar på en mer än 170 år lång vinmakartradition och skapar viner värdiga en sann gentleman, då som nu.

Varje flaska pryds av ansiktet av Lindeman’s grundare Dr. Henry Lindeman samt ett gott råd för gentlemannamässigt beteende. På Gentleman’s Collection Shiraz kan man utläsa Regel nr. 9 “Others first: A gentleman is finely tuned to the needs of others. He does not just open doors and hold umbrellas; he does everything in his power to make sure all of his guests and companions are as comfortable as he. The fairer ones, he’ll concede, should be slightly more comfortable than he”.

Gentleman’s Collection Shiraz 2017 – ny årgång!

Ett torrt, fylligt och smakrikt vin med inslag av mörka bär, hallon, lakrits, vanilj och kryddor.

Passar utmärkt till sommarens grillmiddagar.

| Artikelnr: 6831-01
| Pris: 69 kr
| Alkohol: 14,5%
| Sockerhalt: 3,4 g./liter

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login