Primátor Oktoberfestive Lager lanseras fredag 1:a september

Av den 9 augusti, 2017

Sedan 1872 då Primátor grundades har det fortsatt att vara ett lokalt bryggeri, beläget i staden Náchod i nordöstra Tjeckien.

Idag är det ett av Tjeckiens mest högteknologiska bryggerier men Primátor värnar om sin traditionella tillverkning och har fortfarande öppna jäskar i källaren. Bryggeriet är mest känt för sin klassiska Böhmiska pilsner som man också har vunnit många utmärkelser med både i Tjeckien och internationellt.

Men Petr Kalúza, master brewer, brygger även innovativa samt säsongsbetonade öl och det är första gången som Oktoberfestive Lager exporteras. Bryggeriet har även prisbelönta överjästa öl såsom Weizenbier, English Pale Ale, Stout och India Pale Ale, som vunnit många internationellt utmärkelser. Primátor betyder borgmästare. 

En rund, fyllig och krispig lager med toner av honung, halm, bröd och Saazhumlen som ger den en snygg lätt beska i efterspelet. En välbalanserad och välbryggd öl som passar perfekt till grillat ljust kött, husmanskost eller korvar av god kvalité där sältan får ett bra sällskap av beskan. Eller varför inte bara njuta den källarsval som sällskapsdryck när ölsuget slår till.

Den 1:a september lanseras Primator Oktoberfestive Lager för första gången i Sverige.
Varunr 11985-01 till priset 18:90 kr, 500 ml och en alkoholhalt 5%.

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login