Pressbyrån värmer upp Musikhjälpen med kaffe

Av den 7 december, 2016

Pressbyrån engagerar sig i årets upplaga av Musikhjälpen, en insamlingskampanj som arrangeras av Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen.

Pressbyrån kommer tillsammans med sin kaffeleverantör JDE-Coffee att finnas på plats och erbjuda kaffe och annan varm dryck utanför glasburen på Stortorget i Örebro. Besökarna kan i gengäld donera valfri summa som oavkortat går till Musikhjälpen. I år går alla insamlade medel under Musikhjälpen till projekt kring temat ”Barn i krig har rätt att gå i skolan.”

– Det känns helt rätt att engagera oss i Musikhjälpen, och årets tema med alla barns rätt till skolgång ligger helt i linje med vårt CSR-arbete och vårt engagemang i att främja läsförståelsen bland barn och ungdomar, säger Lennart Schultz på Pressbyrån.

– Vi är jätteglada över Pressbyråns engagemang, säger Per Byman, generalsekreterare på Radiohjälpen.

– Besökare får nåt varmt att dricka medan de tittar på sändningen och samtidigt har de möjlighet att utifrån sina egna förutsättningar stödja Musikhjälpen.

– Musikhjälpen är ett fantastiskt projekt och Gevalia vill gärna vara med och bidra, säger Anders Tegenkvist, Marknadsdirektör Professional på JDE Coffee.

– Årets tema känns viktigt och stort – barn ska inte behöva kriga, barn ska få gå i skolan.

Musikhjälpen är ett årligt återkommande evenemang där Radiohjälpen tillsammans med Sveriges Radio och SVT samlar in pengar till en dold humanitär katastrof, med nytt tema varje år. Insamlingen sker framförallt genom låtönskningar och privatpersoner och företags engagemang.

Under ett antal dagar livesänder såväl Sveriges Radio som SVT från en glasbur som i år kommer att vara placerad på Stortorget i Örebro. Under dagarna uppträder ett antal artister, och en rad kända namn hälsar på i studion. Allmänheten kan även buda på diverse auktioner där intäkterna går till årets tema.

Genom att engagera sig i årets upplaga av Musikhjälpen hoppas Pressbyrån ytterligare kunna bidra till att främja läsförståelsen bland barn och unga.

Musikhjälpen sänder live från Örebro torg den 12 till 18 november 2016.

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login