Premiärdags för Satins lounge med nytt matkoncept

Av den 21 september, 2017

I februari – mars genomgick Satin en ombyggnad där man förutom nattklubbsdelen skapade en stor lounge med cocktailbar, strax efter var det dags för uteserveringspremiär och loungen fick stå tillbaka för denna.

Nu är det dock äntligen dags för Satins lounge att slå upp dörrarna på riktigt den 27/9 och visa upp hela sitt koncept.

Jag möter upp med Ibrahim Ibbe Cogo på Satin för en pratstund.

Kan du berätta lite om eran loungesatsning?
– Konceptet i sig heter Dinner & Lounge och blir ytterligare en gren på vårt Satinträd, vi har vår nattklubbsdel, uteserveringen och nu kommer loungen. Nu är det bara två till tre veckor kvar av uteserveringssäsongen, och nu när mörkret börjar komma så kör vi igång loungen på riktigt.

– Vår tanke var ju redan från början att man skulle få det bästa av två världar och kunna kombinera mat med nöje, loungen är halva ytan av Satin och på fredagar och lördagar är det bara ett trappsteg ned till nattklubben och dansen efter 23:00.

Ni kommer att erbjuda mat på ett helt annat sätt än tidigare, hur kommer det se ut?
– Den meny vi haft över sommaren var anpassad för uteserveringen och de cirka 300 platser vi har där, men inne i loungen har vi cirka 60 sittplatser och kan därför erbjuda en helt annan meny.

– Vi har ägnat sommaren åt att fundera på vad som kännetecknar Satin, vi var bland de första som erbjöd en plocktallrik och den är mycket populär att dela med en vän eller flera. Så vi ville göra samma sak men en vinterupplaga, så vår meny bygger på ett sharefood koncept där huvudrätterna är tre olika ”to share plankor” för två personer där vi har en med kött, en med fisk och skaldjur samt en vegansk. Innehållet på plankorna kommer att variera med säsong och vad kocken känner är bra just då.

– Jag är personligen mycket förtjust i tappas och smårätter att dela med vänner, så vi har nu även 12 smårätter på menyn som man kan välja bland. Sen har vi även tre varmrätter där vi bland annat fått in en helt fantastisk biff, om man inte är sugen på att dela maten. Vi kommer självklart även att erbjuda desserter också.

Hur ser det ut med baren?
– Det är en fullt utrustad cocktailbar som har öppet med fullt utbud hela kvällen, och jag tror vi är den enda nattklubben med en riktig cocktailbar. Jag tycker att det är kul att kunna erbjuda alla våra gäster bra cocktails, oavsett om man dansat loss i nattklubben eller sitter i loungen och snackar med kompisarna.

Vad händer på nattklubben nu i höst?
– Fredagen den 22/9 har vi premiär för vår nya fredagsklubb Twenty Three där åldersgränsen blir just 23 år, på lördagar fortsätter vi med vår klubb This Is Saturdays även där med åldersgräns 23 år.

Vilka öppettider blir det?
– Onsdag till söndag från 17:00 och köket kommer att ha öppet till 23:00.

Vad är mer på gång här på Satin?
– Nu i slutet av september till någon gång i mitten av oktober kommer vi att renovera vår festvåning för att få den mer i samma stil som resten av Satin, den kan man hyra och där kan man vara max 35 personer helt avskilda.

Karl-Johan Sandberg, Nöje | Örebro
Örebroguiden

 

You must be logged in to post a comment Login