Premiärdags för Örebros nya bangolfcentrum

Av den 6 augusti, 2020

Imorgon fredag den 7 Augusti är det dags för premiärspel på Örebro Bangolfklubbs nya banor på norr i Örebro.

Föreningen har under flera år letat efter mark där man skulle kunna bygga en ny anläggning och för en tid sedan fick man tillgång till mark vid Alkärret på norr i Örebro, bredvid Svampens lekplats. Där har man nu slutfört bygget av två 18 håls banor där den ena är av klassisk filtbana stil och den andra så kallad äventyrsgolf, där båda banorna är tävlingsgodkända.

Jag träffar ordförande Robert Gustafsson som håller på med de sista små fixen innan premiären.

Hur känns det nu när det börjar närma sig premiär?
– Det känns bra, vi får två fina 18 håls banor här i direkt anslutning till varandra.

– Båda våra andra anläggningar är i stort behov av ombyggnad men problemet med dem var att den vid Trängen kommer det inga besökare förutom medlemmar till och den andra i Rynninge kommer det visserligen besökare till men den är inte tävlingsgodkänd och så är parken någon form av naturskyddsområde så vi får inte bygga om som vi vill där så då känns det här bättre.

Kommer ni att hålla öppet för allmänheten?
– Ja det kommer vi att ha men vi kommer även att hålla träningar med våra tävlingsgrupper, men även ungdomsgrupper, pensionärsgrupper och en dövgrupp.

– Nu hoppas vi så klart att medlemsantalet kommer öka när vi fått en så fin och lättillgänglig anläggning, speciellt som allmänheten nu kommer att komma i kontakt med våra tävlingsspelare på ett helt annat sätt än tidigare.

– Även om vi har tävling så kommer det bara vara på en bana i taget vilket kommer ge möjlighet för de som kommer och spelar att se tävlingsspel och vi hoppat att det kan göra fler intresserade av att tävla med oss.

När är det dags för premiär?
– Premiär blir fredag den 7 augusti.

Då önskar vi lycka till med premiären och uppmanar alla att kolla in Örebro Bangolfklubbs nya banor.

» Mer information här «

Karl-Johan Sandberg, Nöje | Premiärdags för Örebros nya bangolfcentrum
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login