Premiär för världsutställningen Paper Magic

Av den 15 juni, 2019

Den belgiska konstnären Isabelle de Borchgrave har gjort sig känd för sina konstverk där hon återskapar historiska dräkter helt i papper. De är magiskt naturalistiskt utförda och det är först när betraktaren kommer riktigt nära som det framgår att det faktiskt är papper och inte tyg.

Sommaren 2019 kommer mer än 40 verk av Isabelle att visas upp i Örebro slotts vackra salar. Det kommer att handla om ett urval av kostymer från flera tidsåldrar, från renässansen och framåt. Även ett antal skor kommer att visas upp som en blinkning åt Örebro som den skostad vi en gång varit.

Verk av Isabelle har tidigare visats upp över hela världen och de kostymer som visas i Örebro har tidigare visats upp i länder som Brasilien, Japan, USA, Italien, Belgien och Nederländerna. I Sverige har de visats på Livrustkammaren och Kalmar slott med flera tiotusentals besökare.

Missa inte chansen att se dessa drömska kreationer och samtidigt besöka vårt vasaslott. Utställningen kommer vara öppen mellan 19 juni – 1 september och under 7 av dessa veckor som en del av sommarslottet.

» Mer info här «

Kultur | Premiär för världsutställningen Paper Magic
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login