Premiär för Skuld och gröna skogar världens första allsångsdeckare

Av den 29 juni, 2018

På lördag den 30 juni är det dags för världens första allsångsdeckare Skuld och gröna skogar med Bruksteatern.

Visst är vi väl många som älskar att sjunga allsång om sommaren. På Skansen, på Liseberg och i Knarrhults hembygdsgård. Och visst är vi lika många som gillar att ägna semestern åt mordgåtor. I böcker, på TV och ihop med Leif G W Persson. Sedan finns förstås dom, som tycker att allsång är mördande tråkigt! Dom är speciellt välkomna till oss.

”Skuld och gröna skogar” är nämligen världens första allsångsdeckare. Den skulle också kunna heta: ”Sjung om du törs!” Vår föreställning handlar inte bara om en helknasig mordhistoria, utan också om att tillsammans med oss, klämma i för kung och fosterland – och sjunga allsång!

Monica Forsberg och Peter Flack har hittat på en närmast olöslig, men skrattframkallande intrig. Handlingen utspelar sig på 50-talet i Sverige. Troligen 1958, eftersom det pratas om Fotbolls-VM och kvinnliga präster.

Sångerna som vi ska sjunga allihopa tillsammans, är också välkända för alla er som var med då. Och var ni inte med då, så kan ni dom i alla fall. Och om ni inte kan dom i alla fall, så får ni ett litet häfte med alla texter.

I rollistan hittar vi, (så länge dom nu lever): Hasse Andersson, Monica Forsberg, Marie Kühler, Peter Flack, Peter Kjellström, Amanda Flack och en ganska så brottsbenägen orkester.

Musiker: Johan Pihleke, P-O Nilsson, Niclas Brandt och Christer Linder.

Premiär är det på Sjöängen i Askersund lördagen den 30 juni.

» Mer info här «

Kultur & Musik | Askersund
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login