Premiär för PastaBaren – färsk pasta till ett fantastiskt pris

Av den 13 februari, 2018

I dag slår Örebros nya pastarestaurang PastaBaren upp dörrarna i Oscar C Gallerian på Köpmangatan 9, det är i Garbos gamla lokaler som man nu kommer att börja servera pasta av hög kvalitet till riktigt humana priser.

I köket kommer man att hitta Pär Oscarsson som tidigare var kökschef på Beer & Burger Stoppet på Söder, och han kommer att se till att maten håller hög klass.

Berätta om det nya konceptet.
– Konceptet är egentligen hämtat från när restaurangen Aladin låg på Järntorget och Örebroarna vallfärdade dit för att köpa billig pasta, säger Besim Celik.

– Fast här kommer vi att använda färsk pasta och fina råvaror, vi tar helt enkelt in konceptet i 2018 så att säga, tillägger Pär Oscarsson.

– Alla älskar ju pasta och här kommer man att kunna köpa en bra pastarätt för 59 kronor om man äter här eller 49 kronor om man väljer att ta med sig, fortsätter Besim. Vi har även fullständiga rättigheter så man kommer att kunna få sig en öl eller ett glas vin till maten om man vill det också.

Blir det några ändringar på miljön i restaurangen?
– Vi kommer att ha kvar lounge-delen med sofforna, på den andra delen är det meningen att det skall bli Italien-inspirerad matsal, säger Besim.

Kommer det att hända någonting mer?
– Vi kommer att ha en del temakvällar på helgerna där vi kommer att kombinera mat med musik och dryck tillsammans med våra leverantörer, säger Pär. Bland annat kommer vi att hålla en Champagne och skaldjursafton och tillsammans med Herida Brands kommer vi att ha spansk afton.

– Till sommaren kommer vi även att satsa på två uteserveringar, en på Köpmangatan och en på Kungsgatan, säger Besim.

Då får jag önska lycka till på premiären så får vi återkomma med en recension senare.

Karl-Johan Sandberg, Mat & Dryck | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login