Präster går ”Kyrkmarathon” – för barnens skull

Av den 15 december, 2017
Prästerna Johan Svedberg och Ander Lennartsson ger sig ut på ett "Kyrkomarathon" för barnens skull.

Den ene är församlingsherde i Nikolai församling, den andre i Olaus Petri, Lördag 16/12 tänker de gå ett ”Kyrkmarathon” mellan de två kyrkorna, för att samla in pengar till arbetet mot barnsexhandeln.

– Barn är inte till salu, men just den här dagen finns det två präster som är det, säger Anders Lennartsson. ”Vi går för tusen” kallar vi vår vandring. Varje gång vi går sträckan mellan de två kyrkorna, kostar det 1000 kr. Målet är att ha gått ett Marathon och fått in 42 000 kr till arbetet mot barnsexhandeln innan dagen är slut.

Vid det här laget har Anders och Johan fått in nästan halva sträckan, alltså nästan en halvmara. Bl.a. har deras barn samlat ihop till 1 km.

De startar kl 9 på lördag vid S:t Nicolai kyrka och går så länge folk betalar.

Starten för ”Vi går för tusen” är utanför S:t Nicolai kyrka kl 09.00 lördag 16 december – då börjar prästerna gå mot norr och Olaus Petri kyrka, en sträcka på exakt 1 km.

– Vill några gå med oss en stund är de jättevälkomna, säger Anders Lennartsson. Vi hoppas på bra väder, bra stämning, bra skor och att vi faktiskt får beta av ett riktigt ”Kyrkmarathon”, för barnens skull.

Nöje | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login