Polarn O. Pyret gör ett kärt återseende med Musse Pigg i limiterad kollektion

Av den 22 oktober, 2019
Polarn O. Pyret gör ett kärt återseende med Musse Pigg i limiterad kollektion

Redan sedan starten 1976 har Polarn O. Pyret haft en speciell relation till Disney och i synnerhet Musse Pigg som fanns som märke på alla kläder. ”Musse-kläderna” blev snabbt en stor succé. När Polarn O. Pyret nu, den 23 oktober, släpper en limiterad kollektion med Musse Pigg, är det tillsammans med hans vänner som vi lärt oss älska lite extra i juletider.

När Polarn O. Pyret grundades 1976 föddes en idé om att använda Musse Pigg som märke på kläderna – en schyst karaktär för schysta plagg – som gick hem hos både barn och föräldrar.

Det blev en stor succé och många minns nostalgiskt sina ”Musse-kläder” från barndomen – klassiker som har fått leva vidare i generationer. Kläderna blev så populära att Polarn O. Pyret till slut fick en egen tecknare godkänd av Disney för att teckna Musse, på allt från kläder till tvättråd och reklam.

Och nu, med kollektionssläpp den 23 oktober, får vi träffa Musse och hans vänner igen, när Polarn O. Pyret återigen samarbetar med Disney. På plaggen hittar man de klassiska karaktärerna som vi träffar varje julafton; Piff och Puff, Lady & Lufsen, Mowgli, Robin Hood m.fl. Och alla plagg har den legendariska Musse-labeln, precis samma som 1976. Det blir ett kärt återseende!

Som alltid är plaggen i kollektionen tillverkade i mjuka material som tål att älskas, tvättas och ärvas vidare till nästa barn. I ekologisk bomull så klart. Och det finns kläder för både små och stora, även för vuxna.

”Med vår nostalgiska tillbakablick vill vi hylla Polarn O. Pyrets grundläggande vision om kläder som lever genom generationerna. Vi ser ofta fina ”Musse-plagg” från 70- och 80-talet till andrahandsförsäljning och slås av att de är lika relevanta nu som då. Med den här limiterade kollektionen vill vi skapa nya, tidlösa klassiker som kan älskas och leva länge”, säger Nanna Hedlund, vd Polarn O. Pyret

Lizz Shortreed, Vice President, Disney Media, Classics & Entertainment, The Walt Disney Company EMEA, tillägger: ”Som en fortsättning på firandet av Musse och Mimmi Piggs 90-årsjubileum 2018, känns det verkligen glädjande att Polarn O. Pyret har lyckats överföra den nostalgiska Musse-labeln från 1976 till 2019. Vi är stolta över att se att Polarn O. Pyret, genom att kombinera både varumärkenas starka arv med aktuella trender, kan presentera en limiterad kollektion som återspeglar Musse Piggs – Originalets – tidlösa charm i en fräsch nytolkning som både vuxna och barn kommer att uppskatta.”

Mode | Polarn O. Pyret gör ett kärt återseende med Musse Pigg i limiterad kollektion
Örebroguiden

Källa Polarn O. Pyret

You must be logged in to post a comment Login