Pojke med resväska tillbaka på repertoaren

Av den 11 oktober, 2016

Den 21 oktober klockan 12.00 är det nypremiär för ”Pojke med resväska” på Nya China. Pjäsen, som senast sattes upp hösten 2012 är en nutidshistoria om civilkurage, grymhet och kärlek i en värld där flyktingbarn tvingas uthärda omänskliga förhållanden. ”Pojke med resväska” spelas för skolår 4 – 6.

”Pojke med resväska” är en andlöst spännande och gripande föreställning om pojken Naz som måste fly från hemlandet utan sina föräldrar. Så långt tillbaka Naz kan minnas har hans pappa berättat historier för honom om Sinbad Sjöfararens sju resor. Med sagans hjälp och genom att använda fantasins nycklar överlever Naz de faror och strapatser han möter på vägen.

Med musik, humor och spänning får publiken uppleva en nutidshistoria om civilkurage, grymhet och kärlek i en värld där flyktingbarn tvingas uthärda omänskliga förhållanden.

Ny i rollen som Naz är skådespelaren Peter Perski. Han är frilansande skådespelare inom film, teater och TV. Han är utbildad vid Teaterhögskolan i Stockholm och har arbetat på såväl Dramaten som Riksteatern och Uppsala Stadsteater. För många är han känd som polisen Per Arvidsson i filmerna baserade på Maria Werns böcker. Förra året spelade Peter i Partiledaren som kom in från kylan på Uppsala stadsteater och Mannen utan minne på Dramaten.

För regin står Isabelle Moreau. Isabelle tillhör Örebro länsteaters fasta ensemble och har tidigare regisserat ”Måndag är fiskbulledag”, ”Lejonets unge och Skuggan av San Siro”. Som skådespelare har man kunnat se henne i några av våra mest uppskattade föreställningar, som ”Lasse-Maja – Musikalen”, ”Drottningens juvelsmycke”, ”Effekten och Befrielsefronten”. Senast sågs hon i ”Tvättid”.

”Pojke med resväska” spelas för elever i skolår 4 – 6 från Örebro län, 21 oktober till 16 december på Nya China, Storgatan 19 Örebro. Offentlig föreställning för allmänheten ges tisdag 1 november klockan 18.00, biljetter bokas via www.orebrolansteater.se.

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login