Podcast | Om hamburgare för hamburgerälskare

Av den 8 november, 2015

Den 6 november sändes första Burgarpodden, en podcast för alla som gillar eller är intresserade av hamburgare. Podcasten är först i Sverige med en podd om endast burgare. Programledaren är McDonald’s-medarbetaren Christoffer Birgestam och han utforskar hamburgarens värld tillsammans med olika gäster som delar hans passion och nyfikenhet för maträtten.

Burgarpodden är Sveriges första och enda podcast om bara burgare!

Hamburgare är en av världens mest kända maträtter. Den har varit ett samtalsämne ur flera perspektiv; från historia till populärkultur och från ekonomi till mode. I Sverige finns ett hamburgarintresse inom allt från gatumat till finkrogar. Trots hamburgertrenden saknas ett program dedikerat till hamburgaren och hamburgerfantaster och därför lanseras nu Burgarpodden, podcast i 12 planerade avsnitt. I Burgarpodden har programledaren Christoffer Birgestam sällskap av olika gäster med en sak gemensamt – hamburgerintresse.

Jag älskar burgare. Det finns ingen mer kreativ maträtt, och det fina är att alla har råd att äta en. Jag har jobbat med burgare sen jag var 14 år, men jag har inte tröttnat än. Det finns alltid något kul att testa och upptäcka kring burgare. I en studio kommer jag tillsammans med andra hamburgerlovers och experter inom olika områden snacka om, nörda ner oss i och analysera burgare. Jag har aldrig gjort något liknande tidigare, och är så klart nervöst, men mina gäster är jättetrevliga, säger Christoffer Birgestam, Burgarpoddens programledare och nytillträdd produktutvecklare på McDonald’s Sverige.

Den 6 november släpps Burgarpoddens premiärprogram och då gästar mästerkocken och krögaren Johan Jureskog, vars burgare på hans Restaurang AG rankas som bäst i Sverige. Det pratas burgerbusiness, hamburgerdrömmar och hamburgerinspiration. I kommande avsnitt står t.ex. extremburgare, hamburgermode, hamburgaren i musik, hamburgare på språng och hamburgarens historia i fokus.

Att göra en podd om bara hamburgare är ett nytt sätt för oss att förmedla vår egen passion för burgare. Det känns roligt att erbjuda människor inte bara mat utan även matig underhållning. Jag är extra stolt över vår programledare Christoffer, som vågar ta sig an ett helt annat uppdrag än det han brukar göra på dagarna i vårt testkök. Vi hoppas att podden faller våra gäster, medarbetare och alla hamburgerfantaster i smaken, säger Susanne Rydjer McDonald’s Sverige.

Lyssna på Burgarpodden via iTunes från och med den 6 november. Nya avsnitt kommer publiceras kontinuerligt.

Mer information om Burgarpodden, avsnitten och gästerna hittar på burgarpodden.se.

Om Burgarpoddens programledare Christoffer Birgestam
Christoffer började som 14-åring på McDonald’s som praktikant och har på bara sju år blivit produktutvecklare på McDonald’s i Sverige. Christoffers hamburgerintresse är brett och djupt. Han har gjort pilgrimsresor till hamburgarens mecka USA, och i Sverige experimenterar han ofta med burgare både hemma och i testköket på McDonald’s.

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login