Pistvakt till Frimis Park

Av den 11 juni, 2019

Efter att ha gjort succé på teaterscenen blev Pistvakt en TV-serie som idag nått en närmast makalös kultstatus. TV-serien blev 2005 även långfilm, som blev det årets mest sedda svenska långfilm och 2001 kom även deras första skiva ”Gaj å Partaj”. Den lade grunden till hundratals shower och konserter över hela landet.

Men det slutar inte där, de senaste åren har kärleken och intresset för Pistvakt ökat lavinartat (Ursäkta fjällvitsen). I publiken finns allt från barnsben till gråskägg. Skivan streamas över 7 000 gånger varje dag, inte illa för en 18 år gammal skiva som nu har kompletterats med en EP ”Nere hos Beng-ha! Bröderna Marklund spelas av Jacob Nordenson, Tomas Norström och Lennart Jähkel.

För 22 år sedan iklädde sig tre av landets mest erkända skådespelare för första gången rollen som tre väldigt speciella bröder: Pistvakterna Sven-E, Jan-E och Olle Marklund. Sagan om de tre bröderna har sedan dess bara vuxit i popularitet.

Visst håller de klassiska låtarna och skämten än, kultstatus är ett understatement. Men gott folk, det är dags för ett nytt kapitel.

Nya låtar har värkt fram i uthuset i Svartlien och EP’n ”Nere Hos Beng-Ha” släpptes under jublande former den 12:e oktober!

Välkommen till en fantastisk pjäxträff tillsammans med Pistvakterna Sven-E, Jan-E och Olle, söner till den sedan länge försvunne diplompistvakten Stor-Erik.

Räkna med en helkväll där de kommer att framföra sina nya låtar som gamla hits. Men de kommer inte ensamma, de tar med sig sitt band Pjäx Pistols och sina bedårande sångfåglar och kusiner ”The Klimtatjakka Chicks”.

Spänn på er danspjäxorna och gör er redo för ett pärshkans Gaj & Partaj!

Pistvakt kommer till Frimis Park Lördag 15 Juni 2019.

» Mer info här «

Nöje | Pistvakt till Frimis Park 
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login