Pinchos och Svensk Cater skänker nära en halv miljon kronor

Av den 15 december, 2017
Bild från Pinchos i Örebros hemsida!

Apprestaurangkedjan Pinchos och livsmedelsgrossisten Svensk Cater skänker insamling från informationskampanj till Bröstcancerfonden.

Pinchos, känd som Sveriges snabbväxande restaurangkedja där all beställning och betalning sker via en app, har länge haft ett nära samarbete med Svensk Cater. I år ville man göra en insats tillsammans för att kunna göra skillnad inom ett viktigt område. Valet föll på en kampanj för Bröstcancerfonden.

”Engagemang i olika sociala projekt har alltid varit viktigt för oss, och de senaste två åren har vi gjort större satsningar inom hela kedjan. Bröstcancer känns som en självklar fråga för Pinchos att uppmärksamma, eftersom just bröstcancer är en av vår tids största kvinnosjukdomar. Vår allra mest dedikerade och trogna gästgrupp är ju kvinnor”, säger Magnus Larsson, VD för Pincho Nation.

För att lyfta frågan om Bröstcancer lite extra producerade Pinchos en informationsfilm som visade hur man kan undersöka sig själv och sina bröst för att i ett tidigt skede upptäcka eventuella förändringar. Filmen lades ut i Pinchos sociala kanaler och bara huvudkontot fick en räckvidd på över 200 000 och över 60 000 att interagera genom delningar och kommentarer.

Under oktober månad gjorde Pinchos även om sin mest populära dessert till en rosa variant för att göra en tydlig koppling till Bröstcancerfonden. Svensk Cater stod för råvarukostnaderna. Beloppet för varje såld dessert gick direkt till insamlingen. När intäkterna räknades samman stod det klart att Pinchos och Svensk Cater fått ihop 463 767 kronor. Hela beloppet skänks nu till Bröstcancerfonden.

”Den här insamlingen visar styrkan i att göra saker tillsammans. Både vi, vår samarbetspartner och framförallt våra restauranggäster har alla bidragit. Det sporrar oss att fortsätta att hitta kreativa sätt att skapa engagemang för viktiga frågor”, avslutar Magnus Larsson.

Nöje
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login