Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut

Av den 5 juli, 2018
Pierre Olivier Blanc de Blanc Prestige Brut

Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut är ett ekologiskt bubbel med fransk elegans och är det vin som det senaste året ökat sin försäljning mest i liter av de franska mousserande vinerna på Systembolaget. Detta torra och mousserande vin sätter med sin balanserade och behagliga fruktighet guldkant på höstens stundande mingel, kräftskivor och skaldjursmiddagar.

Perfekt till aperitif och skaldjur
Doften är balanserad och angenäm med inslag av solmogna päron och äpplen. Smaken har en  behaglig fruktsötma i kombination med fräscha inslag av persika, kex och nougat. Det mousserande vinet gör sig bäst vid 8-10°C och passar lika bra till mingel och aperitif som till höstens efterlängtade kräft- och skaldjurstillställningar.

Ekologiskt
Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut är producerad på utvalda ekologiskt odlade druvor. Termen Blanc de Blancs översätts till ”vita av vita” och innebär att alla druvor i blandningen måste vara gröna druvor. Denna ekologiska Blanc de Blancs bjuder på balans mellan frukt och fräschör och har såväl mjuka som uppfriskande bubblor.

Tillverkning
Efter en noggrann kontrollerad jäsning görs en varsam cuvée (blandning) för att sedan genomföra en andra jäsning i en sluten trycktank. Den långsamma andra jäsningen bildar vinets behagliga kolsyra och ytterligare drygt en procent i alkohol. Vinet får sedan vila på ståltank en tid innan buteljering. Denna tillverkningsmetod som Pierre Olivier behärskar mästerligt kallas charmatmetoden.

Pierre Olivier Blanc de Blanc Prestige Brut
Artikelnummer: 
77141
Pris: 750 ml, 89 SEK 
Producent: Pierre Olivier
Ursprung: Frankrike, Vin de France
Sockerhalt: 6 g/l
Alkoholhalt: 11,5 %

Mat & Dryck | Pierre Olivier Blanc de Blanc Prestige Brut
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login