Phil Rudd bjöd på bluesig rock

Av den 11 april, 2017

Phil Rudd är en rocklegend då han varit medlem i AC/DC mellan 73-83, där han var med och la grunden för ett av världens främsta rockband.

Hans trumspelande har varit en stor bidragande del av bandets fantastiska sound, framgångssaga, och han har varit med under AC/DCs allra främsta storhetstid. 

Nu satsar han på en solokarriär och har släppt skivan ”Head Job”, som bygger vidare på den fina rocktraditionen där han visar att han bemästrar konststycket att komponera riktigt bra bluesbaserad rock.

Bandet är något ålderstiget och säkert slitna av hårt rock´n´roll liv, men har en stor erfarenhet när de drar igång sin bluesiga äkta rock som sprids ut i lokalen. 

De inledande låtarna är helt ok och de framförs av skickliga musiker som skapar en skön klubbspelning, men när de river av AC/DCs ”Shot down in flames” lyfter konserten till en högre nivå som är riktigt trevlig. En av hans egenkomponerade låtar ”Sun goes down” är min favorit med en bra refräng och sköna riff.

Ljudet är verkligen fenomenalt under hela konserten och stärker den sköna bluesrock känslan som infinner sig i lokalen, bandet gör sitt jobb bra och levererar skön bluesig rock utan att göra så mycket väsen av sig och Phil Rudds trumspel av världsklass bygger en solid grund för hela soundet.

Publiken fick vad de hade förväntat sig av ett gäng rockveteraner som bjöd på en bra klubbspelning på söndagskvällen.

Phil Rudd får hela…

Bilder från spelningen.

Johan Bergdahl, Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login