Phantom Banner släpper sitt debutalbum och håller releasefest på Nivå

Av den 21 maj, 2018

På fredag den 25/5 släpper Örebrohiphopparen Phantom Banner sitt debutalbum ”Allvarligt struntprat 2.0”, på lördag den 26/5 är det dags för releaseparty på Nivå i Örebro.

Jag träffar Phantom Banner eller Oscar Olofsson som han heter på SAJKO Musics kontor för en pratstund.

Hur känns det att släppa sitt debutalbum?
– Det känns bra.

Berätta lite om albumet.
– I arbetet med albumet har jag jobbat mycket med att utveckla mitt textskrivande så det har varit huvudfokus. Jag utgår alltid från mitt eget liv helt ärligt och med en tvist, där av kommer namnet ”Allvarligt Struntprat”.

Varför kallar du plattan ”Allvarligt Struntprat 2.0”?
– Jag släppte låtarna på ett annat album som Spotify plockade ned på grund av samplingar, då bestämde jag mig för att göra om alltihopa med egenkomponerad musik och det är resultatet av den processen vi får höra nu.

Är det några musikvideos på gång?
– Jag försöker nu få tillstånd för samplingarna från plattan som plockades ned, när jag väl fått tillstånden så kommer jag göra videos till några låtar på originalalbumet. Vi kommer även att livestreama mitt releaseparty som hålls på Nivå på lördag den 26/5.

Varför kallar du releasepartyt Rugged `N´Classy?
– Musiken vi skapar och spelar speglar människor, vi för samman våra stilar precis som musiken kan förena folk. Så vi välkomnar alla typer av människor till evenemanget med den musikaliska inriktningen Hiphop och R’n’B.

Under lördagens releaseparty på Nivå som går under namnet Rugged `N´Classy kommer även Tresor Amani alias T.A., Jaqueline Hellqvist alias Jackie och Christofer Boman alias Status P att uppträda. Det kommer även att bli graffitiutställning från Hemas runnin’ Amok samt DJ:s på plats, så man kan säga att tre av de fyra elementen i hiphopkulturen finns där. Det ryktas även om en överraskningsartist.

Albumet kommer att finnas tillgängligt på Spotify, iTunes och andra digitala plattformar från 25 maj, även T.A. och Jackie är på gång med nytt material inom kort.

Så missa inte albumet Allvarligt Struntprat 2.0 eller releasepartyt på Nivå, har du inte möjlighet att närvara så finns livestreamen också.

Kom till livestreamen här »»

» Mer info här «

Karl-Johan Sandberg, Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login