Petter & Imenella släpper känslostarka singeln ”Ögonblick”

Av den 29 maj, 2020

Idag släpper albumaktuella Petter och en av förra årets mest hypade debutanter Imenella singeln ”Ögonblick” tillsammans. Det är en låt som bearbetar de känslor som väcks i och med Covid-19 pandemin.

Redan i höstas sprang Petter och Imenella på varandra och började smida planer om att skriva en låt tillsammans. Innan datumet för den tänkta träffen hinner komma bryter Covid-19 ut och inte förrän i april fick de möjlighet att ses i studion och skapade då singeln ”Ögonblick”. Trots att temat för låten inte var satt på förhand blev det under processens gång tydligt. Den handlar om och bearbetar den oro som vi alla känner under pandemin vi befinner oss i. Känslor och tankar kring vad som faktiskt är viktigt och betyder något, livets förgänglighet, vikten av att uppskatta nuet. Allt det vi haft snurrande i huvudet hamnar i den här låten. Skriven av Petter, Imenella, SAMI Rekik och Victory från gruppen VAX.

”När jag arbetar med andra så bygger det på att jag beundrar dom. Imenella är verkligen en sådan artist. Jag älskar verkligen hur vi både Jag och Imenella passar så bra ihop med både sång och rap. Samt att Imenella kom in i studion, hörde lite av min vers och sa direkt raden ”Det enda vi är lovade är döden”. Just där och då kändes temat så naturligt och att det handlar att saker och ting kan förändras fort, det kan vara över på ett ögonblick.” – Petter.

Petter gjorde succé under hösten då han tio år senare återvände till Så Mycket Bättre och framförde hyllade nya tolkningar som spelats snart 20 miljoner gånger på Spotify. I början på året släppte han första singeln ”Astronaut” från sitt kommande album, som följdes upp under påskhelgen av singeln ”Dom får mig aldrig levande” feat. Thomas Stenström. Den 12 juni släpper Petter sitt nya album Varholmsgatan med ett mer organiskt sound än vad vi hört från honom tidigare, inspelat tillsammans med producenten Mattias Glavå (Annika Norlin, Franska Trion, Joel Alme, Hästpojken m.fl.) i Göteborg med flera gästartister.

Imenella tog för två år sedan hela hiphopsverige med storm. Med kritikerrosade låtar som ”Moves”, guldsäljande ”Chagga”, ”Fantasifull” och debut-EPn ”TRO”. I februari förra året kammade hon hem priset för Årets Nykomling på Grammisgalan och stod för det mest minnesvärda framträdandet på Grammisgalan 2020. I höstas tog hon emot Musikförläggarnas stipendium för 2019.

Lyssna på Ögonblick här»

Musik | Petter & Imenella släpper känslostarka singeln ”Ögonblick”
Örebroguiden

Källa: SONY Music

You must be logged in to post a comment Login