Petter firar sitt 20-årsjubileum med nya albumet ”9818” och återutger ”Mitt sjätte sinne”

Av den 20 augusti, 2018

Det var 20 år sedan, i hiphopcrewet Natural Bond, med namn som Seb Roc, Pee Wee och Tomas Rusiak – som Petter Askegren klev fram och än står kvar som Sveriges största hiphopartist. Musikgenren var redan då rotad sedan länge hos Petter.

Inte ens bristen av att äga gråmelerade sweats hindrade den då 10-åriga Petter att istället dra på sig en grå pyjamas och gå ut och breaka på trottoaren hemma på Erstagatan på Söder i Stockholm.

Genombrottet kom med singlarna ”Mikrofonkåt” och ”Vinden har vänt”. Sedan dess har Petter släppt tio fullängdsalbum samt två samlingsalbum.

I år jubilerar Petter 20 år som artist. Det firas med fem gig på Mosebacke, nya albumet ”9818” samt en jubileumsutgåva av ”Mitt sjätte sinne 20” (bildvinyler av originalutgåvan och två instrumentalvinyler). 

Med albumutgåvan ”9818” – tar Petter en tillbakablick över en karriär, få kan skämmas över. 

På albumet finns 11 nya låtar, producerad och skrivna med dom som fanns kring honom för 20 år sedan och med debutalbumet ”Mitt sjätte sinne” som referens i sound och estetik. ”Mitt sjätte sinne” blev det riktiga startskottet för rap på svenska och gjorde avtryck på en hel generation och 20 år senare står den stadigt kvar som en svensk klassiker. Texterna är tillbakablickar och reflektioner kring resan och förändringarna inom honom själv och samhället i stort, dom 20 år som passerat. Bland gästerna på albumet ”9818” hittar vi bla: Pee Wee, Tomas Rusiak, Eye-N-I, Aleks och Feven.

Albumet ”9818” och jubileumsutgåvan ”Mitt sjätte sinne 20” släpps den 26 augusti 2018 – på dagen 20 år efter releasen av ”Mitt sjätte sinne”

Kultur & Musik | Petter
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login