Peter Morén spelar på East West

Av den 31 januari, 2017

Peter Morén (Peter Bjorn and John) aktuell med soloalbum på svenska, med utsökta melodier och svensk vemod ger han sig nu ut på egen hand, med eget band!

Vi åker runt och spelar i USA på mer eller mindre stora ställen, men här hemma spelar jag fortfarande på folks fester. Jag gör inte olika saker, det är bara olika scener. Jag har nära till den där lilla killen som uppträdde på bygdegårdar och femtioårsfester. Jag kommer alltid att hålla på med musik även om ingen lyssnar.
Peter Morén har tidigare släppt två soloalbum på svenska, I Spåren av Tåren (2010) och Pyramiden (2012). Mer material har funnits där och pockat på sedan dess. Färdigställandet av ett nytt album sattes dock på vänt under arbetet med Peter Bjorn and Johns sjunde fullängdare Breakin’ Point (2016).

Nu är soloalbumet “40” äntligen här, Peter Morén om albumtiteln:
”Jag skämtade först om att jag skulle kalla skivan ’40-åringen’ eller ’40-årskrisen’. Jag fyllde 40 i år nämligen. Och en del av texterna, även om de förhoppningsvis är hyfsat allmängiltiga, kanske behandlar tvivel och frågor en ofta brottas med mitt i livet. Men jag såg egentligen aldrig de där titlarna som faktiska utmanare. Så kom jag ihåg att Adele kallar sina skivor för ‘19’, ‘21’, ‘25’, antagligen som en markör för sin ålder då hon spelade in dem. I den andan tänkte jag minnas var jag stod i livet när jag spelade in det här.
På två spår samarbetar Peter med hyllade Zacke och producenten Mördar-Anders från Movitz. Redan 2013 gjorde dom låten “Utomlands” ihop. Ett flertal spår har kommit till på oväntade sätt, t.ex. skrevs ett par låtar ursprungligen för Thorsten Flink, Magnus Carlson (Weeping Willows) och Alina Devecerski.”

På skivan finns två covers. Tidigare har Peter gjort svenska versioner av favoritlåtar med t.ex. Everly Brothers och Smokey Robinson. Nu väljer han istället att hylla för honom viktiga låtskrivare som redan sjunger på svenska. Den mest oväntade är kanske Robert Broberg. Hans mer okända, mörka och sökande 1970- och tidiga 80-talsalbum har betytt mycket för Peter. Han har valt att göra ett medley på två låtar från albumet “Vem är det som bromsar” från -74.

Den andra är en väldigt känd och redan många gånger tolkad klassiker av Olle Adolphsson inspelad till Abba The Museums öppning där Peter medverkade.

Fredag 3 februari kommer Peter Morén till East West, kl. 22.00 beräknas det börja.

>> Läs mer här <<

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login