Peter Jöback och Mohombi klara för Mammagalan

Av den 23 maj, 2019

För andra året i rad sänds Mammagalan på mors dag på Kanal 5 och Dplay. Under galan uppträder Peter Jöback, en av våra mest folkkära artister, samt Mohombi, som tog Sverige med storm i Melodifestivalen tidigare i år.

– Jag vill stödja Läkarmissionens arbete för att mammor runtom i världen ska få det bättre, säger Peter Jöback. 
Mammagalan sänds direkt från Berns i Stockholm den 26 maj med start 20.00 på Kanal 5 och Dplay.

Mammagalan – en galakväll för världens alla mödrar – sändes för första gången någonsin förra året. På mors dag är det äntligen dags att återigen uppmärksamma, lyfta och prisa mammor. Sofia Wistam och Pernilla Wahlgren guidar tittarna genom en varm och hoppfull kväll. Under galan delas Stora mammapriset ut och tittarna ges möjlighet att bidra till Läkarmissionens viktiga arbete med att förbättra livsvillkoren för utsatta mödrar världen över. 

Dessutom gästar Peter Jöback scenen och framför låten ”How great it is” från sitt senaste album ”Humanology”. För Jöback är det en självklarhet att framträda på Mammagalan.

– Jag vill stödja Läkarmissionens arbete för att mammor runtom i världen ska få det bättre, säger Peter Jöback.

Även Mohombi firar mors dag med oss på Mammagalan. Artisten slog igenom 2011 världen över med ”Bumpy ride”, har vunnit två Grammys och samarbetat med några av världens största artister. Han gjorde succé i Melodifestivalen 2019 med sitt bidrag ”Hello”. På Mammagalan får tittarna se en favorit i repris, när han uppträder med sin Mello-hit.

Jag tackade JA på en gång när jag blev erbjuden att framträda på  Mammagalan, eftersom varje gång jag får möjlighet att vissa uppskattning och tacksamhet till min egen mor så tvekar jag inte en sekund. Och nu får jag chansen att sprida kärlek till Sveriges alla mammor genom tv-rutan, säger Mohombi och fortsätter: Om inte min mamma gör det själv så kommer jag se till att någon skriver en bok om hennes liv, för jag vill att hela världen ska lära känna den starka, kärleksfulla, generösa och äventyrsfulla människan hon är. Min mamma är min idol.

Tittarna får under Mammagalan också följa med Sofia Wistam, Margaux Dietz, Agneta Sjödin och Özz Nüjen på reportageresor. De besöker bland annat ett flyktingläger i Uganda samt ett räddningscenter i Kenya dit flickor kan fly för att undkomma könsstympning.

Juryn för Stora Mammapriset utgörs av artisten Lina Hedlund, skådespelaren Bahar Pars, programledaren Kodjo Akolor, Expressens krönikör och reporter Atilla Yoldas samt Läkarmissionens generalsekreterare Lars Arrhenius.

Vinnarna presenteras under galan och prisstatyetten är designad av mor och dotter Gynning, konstnärerna Carolina och Agneta, Mammagalan produceras av Brand New Content för sändning på Dplay och Kanal 5 på mors dag, den 26 maj 20.00.

Nöje | Peter Jöback och Mohombi klara för Mammagalan
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login