Premiär för Aubrade le Prestige ett fyndstämplat Bordeauxvin

Av den 30 maj, 2018

Den 1 juni är det premiär i butik för fyndstämplade nyheten Aubrade le Prestige. Ett extra plus är att vinet både finns på hel- och halvflaska.

Det vita Bordeauxvinet Aubrade le Prestige lanseras i Systembolagets fasta sortiment den 1 juni i såväl ordinarie storlek som på behändig halvflaska.

Familjen Lobre har varit verksamma i Entre-Deux-Mers i Bordeaux sedan mitten av 1700-talet, men det var först 1945 som Vignobles Lobre grundades. Sedan 1974 har nuvarande ägaren Jean-Pierre Lobre buteljerat vin under egen etikett, Château de l´Aubrade. Sonen Jean-Christophe och hans fru Andréa är nästa generation som är med och skapar vinerna på egendomen.

Aubrade le Prestige är ett klassiskt vitt Bordeauxvin där Sémillon ger den mjuka grundtonen, Sauvignon Blanc svarar för den friska fruktigheten och där Muscadelle bidrar med intensitet och blommighet. Druvorna kommer från de bästa odlingslotterna och vinet har efter avslutad jäsning fått vila på sin jästfällning i ståltank. En femtedel av vinet har lagrats i fyra månader på franska ekfat för ökad komplexitet.

Aubrade le Prestige är en utmärkt följeslagare till fisk och skaldjur eller getost. Färdigt att dricka nu men utvecklas ytterligare med något års lagring.

Aubrade le Prestige 2016
Nummer: 2186
Volym: 75 cl
Pris: 109 kr

Nummer: 2186
Volym37,5 cl
Pris: 59 kr

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login