Periquita Reserva rullar ut i ny design och årgång

Av den 2 juni, 2018

Periquita Reserva rullar nu ut i en ny årgång och med uppdaterad design på både flaska och box, detta generösa och smakrika vin har funnits i Sverige sedan 2008 och hamnar alltid i topp när det gäller att kora det godaste vinet till maten på sommargrillen. Nu glänser det ännu mer!

Periquita är världens äldsta vinvarumärke, skapat av grundaren José Maria da Fonseca 1850. Periquita tillhör också veteranerna på svenska butikshyllor där den i sitt originalutförande har funnits i mer än fyrtio år. Den lyxiga nyheten Periquita Reserva blev en succé direkt när den lanserades 2008. Vinet är något så ovanligt som ett lyxigt vin till budgetpris. Amerikanska vinkritiker har givit det hela 90 poäng – mycket ovanligt för ett vin som kostar under hundralappen.

Oavsett om du väljer flaska eller box är vinet detsamma och i nya årgången 2016 är Periquita Reserva bättre än någonsin. Druvan Castelão och portvinsdruvorna Touriga Nacional och Touriga Francesa skapar den generösa, fylliga smaken som gjort vinet så framgångsrikt runt om i världen.

I Periquita Reserva trängs toner av björnbär, svarta vinbär, jordgubbar, mörka plommon, vanilj och fat. Vinet är perfekt till rätter av både nötkött och lamm, men passar också bra att bara skåla med.

  • Nr 2560 Periquita Reserva 2016, 75 cl, 99 kr
  • Nr 2560 Periquita Reserva 2016, BiB 300 cl , 259 kr

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login