Per Stålberg gästar Statues på nya singeln ”Cardiac Arrest”

Av den 12 september, 2020

Statues är tillbaka med en ny singel, ”Cardiac Arrest”, ute via Lövely Records idag, den 11:e September. Låten, som gästas av Per Stålberg på sång, är den tredje singeln från Statues kommande album ”Holocene”. 

Umeåbaserade Statues kommer släppa sitt andra album ”Holocene” den 30:e Oktober. Bandet, som spelat tillsammans i olika konstellationer sedan 1991, släppte sin debutskiva ”Adult Lobotomy” på det Tyska skivbolaget Crazysane Records år 2018, och har nu slagit sig samman med Lövely för en andra albumrelease. Inför skivan spelade bandet in över 40 låtar, varav 11 fick komma med på vad som skulle bli ”Holocene”. 

En av dessa låtar är ”Cardiac Arrest”, en energisk och 90-tals osande alternativ- rock dänga, ute nu på alla digitala plattformar. Låten gästas av Per Stålberg, bland annat känd som sångare och låtskrivare i banden Pablo Matisse och Division Of Laura Lee samt som producent i studion Welfare Sounds. Per sjunger lead i andra versen och körar under resterande delen av ”Cardiac Arrest”.

Statues:
Johan Sellman – Sång/Gitarr
Calle Svedjehed – Bas
Magnus Öberg – Trummor

”Holocene” släpps den 30:e Oktober digitalt samt på vinyl. Den fysiska skivan distribueras av Border i Sverige och i Norge.

Lyssna på ”Cardiac Arrest” här»

Musik | Per Stålberg gästar Statues på nya singeln ”Cardiac Arrest”
Örebronyheter

Källa: Almost Religious

You must be logged in to post a comment Login