Pelle Blohm och Olle Unenge föreläser om Irland

Av den 3 november, 2018

Irland är ett land fullt av musik, litteratur och udda traditionella gaeliska sporter byggt på en dramatisk historia fylld av uppror och kamp. Allting hänger ihop på denna sköna ö och det märker man tydligt. Nu på onsdag den 7 november berättar Pelle Blohm och Olle Unenge mer om Irland på Kulturhuset i Örebro.

Välkommen till en unik och inspirerande kväll där du får möta Irlandskännarna Olle Unenge och Pelle Blohm. Olle var första gången på Irland redan 1980 och har sedan dess burit med sig Irland i sitt hjärta. Genom åren har det blivit många resor, både som resenär och reseledare och vi har också kunnat höra honom som frontfigur i bandet Tullamore Brothers. Pelle Blohm, med en bakgrund som både professionell fotbollsspelare och frilansjournalist inom sport och kultur, har en genuin kärlek till de gaeliska sporterna och speciellt till nationalsporten Hurling. Olle och Pelle kommer tillsammans berätta om Irlands kultur och historier från sina resor.

Vi toppar kvällen med ett gästspel av den världskända irländska musikern Christy O´Leary. Christy kommer att spela och sjunga samt berätta om Irish Traditional Music och Irish Gaelic Language. Christy har lirat över hela jordklotet med stopp på ställen som till exempel Carnegie Hall i New York och Royal Albert Hall i London.

Ett unikt tillfälle för dig som är nyfiken på Irland och vill veta om resor.

» Mer info här «

Resa | Irland
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login