Patrik Lindberg ordnar välgörenhetsutställning

Av den 13 december, 2018

På fredag är det vernissage för Örebro konstnären Patrik Lindbergs utställning More Girls Like You, en utställning där hälften av intäkterna från försäljning går till Kvinnohuset.

I denna utställning visar Patrik upp sin nya stil och som modeller har han valt kvinnor som han av en eller annan anledning ser som goda förebilder.

Jag får mig en pratstund med Patrik över telefon.

Berätta om utställningen.
– Det hela började med att jag och min bästa tjejkompis Ellen satt och spånade på vad man kunde göra och skänka pengar till, jag har ju gjort några sådana saker tidigare för bland annat Barncancerfonden och då tyckte vi att Kvinnohuset lät som en bra grej.

– Jag hade precis innan gjort en tavla med min nya stil så jag började spinna vidare på iden och tänkte att det skulle vara kul att göra något med koppling till Örebro, så hela utställningen har jag målat Örebro tjejer som är framgångsrika och som jag tycker är värda att se upp till. Totalt är det åtta personer med allt från atleter till tjejer jag bara tycker är allmänt grymma, så det är ett brett spektra av tjejer tillexempel Josefin Tegenfalk som är passare i svenska volleyboll landslaget till en enastående ensam mamma och som precis köpt sin egen lägenhet.

– Hälften av alla pengar jag tjänar på det här kommer jag skänka till Kvinnohuset i Örebro för att jag tycker att de gör ett viktigt jobb och även om jag inte har haft någon koppling till detta men tydligen har en del av mina vänner haft det. Så det känns viktigt och bra att skänka pengar till den verksamheten.

När är vernissagen?
– Den är på nu fredag den 14 december 18:00 till 21:00 i Galleri Bunkern.

Då får jag önska dig lycka till på fredag.

» Mer info här «

Karl-Johan Sandberg, Kultur & Musik | Patrik Lindberg
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login