Patrik Lindberg håller vernissage till förmån för Stadsmissionen

Av den 22 november, 2019
En av tavlorna till nästa torsdags vernissage med stadsmissionen!

På torsdag den 28 november håller Örebrokonstnären Patrik Lindberg vernissage för inbjudna på Clarion Hotel Borgen, detta är ett event för att samla in pengar till Stadsmissionen.

Jag träffar Patrik i hans ateljé på Konstbunkern för att få veta vad han har på gång för närvarande.

Hej Patrik berätta lite om utställningen med Stadsmissionen.
– Ja den är som sagt på torsdag den 28 november på Clarion Hotel Borgen där Stadsmissionen har bjudit in sina största sponsorer bland annat. Jag kommer att ställa ut åtta verk och hälften av pengarna de inbringar går direkt till Stadsmissionen.

– Jag hoppas vi kan sälja alla verken precis som förra året med Kvinnohuset och dra in en bra slant till Stadsmissionen och deras arbete för hemlösa och missbrukare vilket jag tycker är viktigt då vi nu har över 150 hemlösa som sover ute.

Har du något mer på gång?
– Den 7 december kommer jag att ha vernissage på Vågen gallerian där jag kommer att ha en utställning i Gallerix gamla lokaler. Den utställningen kommer dock att bli helt annorlunda mot utställningen på Clarion Borgen där jag ställer ut lite av en ny renare stil medans det på Vågen blir mer min gamla stil med pop art varumärkes grejen där jag driver med köphetsen och folks jakt på dyra märkeskläder och designer saker vilka jag även själv gillar sådana saker. Så det blir även lite sarkasm mot en själv också.

– Det hela blir två utställningar med två helt olika stilar som ändå är signifikanta för mig.

Hur känner du runt ditt konstnärskap nu för tiden?
– Sen vi fick kulturpriset som grupp på Konstbunkern så kände jag att man blivit en av de mer etablerade konstnärerna i Örebro, att man är här för att stanna och att jag verkligen kan kalla mig konstnär när man fått det erkännandet.

– Jag känner mig säkrare i det jag gör nu men jag hade en down period i februari förra året då jag var helt omotiverad och började nästan ifrågasätta vad jag höll på med, men jag gjorde lite drastiska förändringar och nu är jag mer peppad än någonsin på att göra konst och det märks på hur mycket jag producerar och de grejor jag har på gång. Nästa år kommer jag vara med på Konstrundan med David Lindqvist och Krogen som inte finns, sen kommer jag göra en välgörenhetsgrej med Håkan Törnström som vann kockarnas kamp där han lagar mat och vi auktionerar ut mina verk så 2020 ser riktigt lovande ut just nu.

Karl-Johan Sandberg, Kultur | Patrik Lindberg håller vernissage till förmån för Stadsmissionen
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login