Påskens mest älskade ägg är äntligen tillbaka

Av den 4 april, 2019

Anthon Berg inledde sin verksamhet som grönsakshandlare redan 1884. Under början av 1900-talet blev han nyfiken på chokladtrenden som växte fram i Europa. Snabbt blev hans hantverk så populärt att kön ringlade sig långt utanför hans butik i Köpenhamn. För att hålla de väntande kunderna nöjda bjöd man på chokladdoppad marsipan.

Det är också historien bakom Anthon Bergs payoff ”You can never be too generous”.

– Det har gått rätt många år, men vi arbetar allt jämnt i de spåren. Anthon Bergs produkter är och ska vara något du är generös med, både mot andra och dig själv, säger Anthon Bergs marknadschef, Ola Göransson.

Mandeläggen görs från grunden av Anthon Berg och är ett hantverk. Mandlar av högsta kvalitet köps in och täcks med mjölkchoklad innan de drageras med ett sockerskal i olika färger.

Anthon Bergs mandelägg är den populäraste och mest efterlängtade chokladartikeln till påsk – och den finns i butik nu. De klassiska mandeläggen har sällskap av mandelägg med lakritssmak, men också chokladägg, chokladdragéer och minimarsipanägg i 80 grams-påsar. Bland påskprodukterna finns även tre olika 124 grams-påsar med marsipanägg, samt marsipanägg med lakritssmak och nougatfyllning.

2018 lanserades även ett fyllt ägg med 300 gram mandelägg och marsipanägg.

– En stor succé för oss. Det är en perfekt gåva när man går bort på påskmiddag, men också en riktigt snygg inredningsdetalj och perfekt som bordsdekoration när man dukar upp på påskafton, säger Ola Göransson.

Påsk | Påskens mest älskade ägg är äntligen tillbaka
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login